BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile İran'dan elektrikte işbirliği----

Türkiye ile İran'dan elektrikte işbirliği

Türkiye ile İran'dan elektrikte işbirliği
21 Aralık 2018 - 08:16 www.finansgundem.com

İran ve Türkiye arasında elektrik işbirliği için ortak komite kuruluyor

Türkiye enerji ve tabii kaynaklar bakanı elektrik intikali, yenilebilir santraller ve elektrik piyasasında işbirliği için İran ve Türkiye arasına ortak komitenin kurulacağını belirtti.

Pars'ın internet sitesinde yera alan ve İRNA’nın bildirdiğine göre İran enerji bakanı Rıza Erdekanian dün Türkiye enerji ve tabii kaynaklar bakanı fatih Dönmez ile görüşmede, “Türkiye’nin iki ülke arasında elektrik intikalinin artmasının, 450 megavatlık hattın inşası ile gerçekleşebileceğini” belirtti.

İran enerji bakanı Türkiye’nin hali hazırda 600 megavat olan elektrik takasının 2020 yılında bin 50 megavata yükseltmek istediğini belirtti.

Türkiye-İran yüksek düzeyli işbirliği konseyi beşinci toplantısı kapsamında cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye eşlik eden Erdekanian dün Ankara’da yaptığı açıklamada iki ülke arasında elektrik takas seviyesinin yükseltilmesi için yakın bir gelecekte işbirliği prensip anlaşmasının imzalanacağını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)