BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye ile Asya arasında köprü olacak----

Türkiye ile Asya arasında köprü olacak

Türkiye ile Asya arasında köprü olacak
14 Kasım 2013 - 18:06 www.finansgundem.com

Asya ile Türkiye arasında finansal köprü kuran PhillipCapital, 2014 için de iddialı geliyor...

Asya’nın en büyük yatırım kuruluşlarından PhillipCapital, 2012 yılının mart ayında girdiği Türk Sermaye Piyasaları’nda bu yılı başarıyla kapatmaya hazırlanıyor. Uluslarararası köklü bir firma olarak, deneyimi ve sermaye büyüklüğü ile müşterilerine sorunsuz işlem deneyimini sunan PhillipCapital, 2014 yılına ilişkin büyüme planlarını hazırladı.
2012’de faaliyete başlayan PhillipCapital’in Türkiye CEO’su Kerem Korur, uluslararası bir firma olmanın avantajlarını kullanıp Asya’daki yatırımcıları Türkiye piyasalarına çektiklerini belirterek, “Türkiye ile Asya arasında finansal bir köprü olma hedefine ulaşma yolunda ilerliyoruz.  Önümüzdeki yıl bu hedefimizi daha da geliştireceğiz.  1.5 milyar dolara ulaşan öz sermayemiz ve 800.000 den fazla müşteri sayımız, bunu gerçekleştirebileceğimizin garantisi olarak görülebilir” diye konuştu. ABD, Avustralya, Çin, Dubai, Endonezya, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, Japonya, Kamboçya, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve Türkiye'de faaliyet gösteren PhillipCapital Grubu’nun Avrupa ve Asya’da 3 bin 500’den fazla çalışanı.  Şirketin dünya üzerinde saklamasında tuttuğu varlık değeri de 18 milyar doları geçiyor.
Bu büyüklüğe ulaşmalarında sadece uluslararası borsalar, emtialar, hisse senetleri ve vadeli işlemler alanında faaliyet göstermelerinin değil, uluslararası forex piyasasında hizmet vermelerinin de etken olduğunu dile getiren Korur, sundukları bu hizmet çeşitliliğinin Türkiye piyasasını hareketlendirmede önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Korur, PhillipCapital Grubu’nun, SGX  (Singapur), BURSA (Malezya), HKSE (Hong Kong), OSE (Japonya), ICDX (Endonezya) ve TFEX (Tayland) borsaları ve Asya'daki diğer birçok önemli borsanın üyesi olduğunu da hatırlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)