BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Halkbank'ta direniyor----

Türkiye Halkbank'ta direniyor

Türkiye Halkbank'ta direniyor
09 Mart 2014 - 08:33 www.finansgundem.com

Bağdat ve Erbil Kuzey Irak petrolü konusunda uzlaşmaya çok yaklaştı. En önemli sorun gelirin yatacağı banka. Türkiye ise Halkbank konusunda ısrarcı

Ceyhan'a gelen Kuzey Irak petrolü 1.2 milyon varili aştı. Yetkililer, geçen yıl aynı masaya oturmayan Bağdat ve Erbil'in, Türkiye'nin girişimleriyle uzlaşma noktasına geldiğini belirterek, "Herkes bu petrolün Ceyhan'a gelmesini kabul ediyor. Şu an yaşanan sorun, gelirin yatacağı banka ve ticareti yapacak petrol şirketi. Türkiye gelirin Halkbank'ta yatmasında ısrarcı" dedi.

 1.2 MİLYON VARİL

Sabah'tan Mehmet Nayır'ın haberine göre ilk etapta günlük 400 bin varille başlayacak ve 2 milyon varile kadar çıkması hedeflenen Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmesindeki Bağdat engeli "şimdilik" aşıldı. Yetkililer, geçen yıl aynı masaya oturmayan Bağdat ve Erbil'in, Türkiye'nin girişimleri ile uzlaşma noktasına geldiğini belirterek, "Türkiye gelirin Halkbank'ta yatmasında ısrarcı. Bağdat petrol ticaretinin SOMO, Erbil ise kendi şirketi KOMO üzerinden yapılmasını istiyor. Bu iki sorun aşılınca petrol Türkiye'ye akacak" dedi. ABD ve Irak, söz konusu paranın JP Morgan'a yatırılmasını istiyor.

İHTİLAFIN ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

Botaş yetkilileri, akışın Ceyhan'da yönetildiğini belirterek, "Süreç tamamen şeffaf ilerliyor" değerlendirmesi yaptı. Bağdat ve Erbil arasındaki ihtilafın çözülmesi ile uluslararası piyasalara satılmaya başlanacağı kaydedildi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)