BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye güvenlik konusunda sınıfta kalmıştır----

Türkiye güvenlik konusunda sınıfta kalmıştır

Türkiye güvenlik konusunda sınıfta kalmıştır
12 Ekim 2015 - 23:01 www.finansgundem.com

Halk TV'ye konuk olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı saldırıda istihbarat zafiyeti olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Uğur Dündar’ın gündeme dair sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, ”Umarım 1 Kasım’da bu bölüm sona erer; 2 Kasım’da yeni bir dönem başlar.” diyen Kılıçdaroğlu, ”Beraber bu ülkede yaşayabiliriz. Umutlarımız var. Bunun için sandığa gitmek gerekiyor. Huzur, barış içinde farklılıklarımızla birlikte yaşamak istiyoruz diyorsanız 1 Kasım’da sandığa gidin.” çağrısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere sürekli dava açılıp ceza verilirse gazetecilerin özgürce yazamayacaklarını söyledi. Şu an kimi gazetecilerin ceza aldığını, kiminin de yargılanmaya devam ettiğini hatırlattı.

Türkiye’nin şu an yönetilmediğini, isteyenin istediğini yaptığını savunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, işin ehline değil ‘bizden olanı’na denerek verildiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, AKP’den milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifa etmesini de eleştirdi. Bu şekilde kimseye güven verilemeyeceğini vurgulayan CHP lideri, Ankara’daki bombalı saldırıda istihbarat zafiyeti olduğunu belirterek, ”Türkiye istihbarat konusunda sınıfta kalmış durumda.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin mahrem hiçbir konuyu kamuoyu ile paylaşmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, görüşme öncesi MYK’da neleri konuşacağına dair arkadaşlarıyla bir ön görüşme yaptığını dile getirdi. Oraya konu mankeni olarak görüşmeye gitmediğini vurguladı. Bombalı saldırının siyasi sorumlusu bulunduğunu ve İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, istifa etmiyorlarsa azledilmeleri gerektiğini kaydetti. İktidarın kendi hatalarını başkalarına yüklemek gibi bir hastalıklarının olduğunu öne süren CHP lideri, 4 yıllık koalisyon tekliflerinin de AK Parti tarafından kabul edilmediğine dikkat çekti. Üç aylık bir seçim hükümeti kurmanın milli iradeye saygısızlık olacağını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bana niye 400 milletvekili vermediniz’ diyerek ülkeyi yeniden seçime götürdüğünü söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)