BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye güç merkezi olacak----

Türkiye güç merkezi olacak

Türkiye güç merkezi olacak
19 Haziran 2020 - 17:20 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı'ndan Türkiye'ye övgü geldi. Salgın sürecinde Türkiye'ye verdikleri desteği hatırlatan Suma Chakrabarti Türk ekonomisinin gelişimini ilham verici olarak tanımladı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği webinar programına katılan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti Türk ekonomisini övdü.

Chakrabarti Türkiye’nin kendi bölgesinde ve ötesinde bir ekonomik güç merkezi olabileceğine dair mutlak inancının devam ettiğini belirterek, “Yaşanılan sıkıntılı zamanlara rağmen, Türkiye’ye ve geleceğine güveniyorum” dedi. Chakrabarti, Türkiye’ye güveninin, EBRD olarak, Türkiye’de yaptıkları on yıllık yatırımdan öğrendikleri her şeyden kaynaklandığını dile getirdi.

Salgının sürecinde dolarlık destek

Chakrabarti, Türk kurumsal sektörünün ve bankacılık sisteminin ihtiyaçlarına güçlü bir şekilde yanıt verdiklerini anımsatarak “Bunu ağırlıklı olarak bankalar aracılığıyla yapıyoruz, aynı zamanda altyapı, sanayi, ticaret ve enerjideki müşteriler için işletme sermayesi tesisi aracılığıyla yapıyoruz. Salgının başlangıcından bu yana, özel sektöre verilmek üzere Türk bankalarına yarım milyar dolar aktardık” dedi.

İlham veriyorsunuz

Türkiye’nin EBRD bölgelerinde örnek olma ve ilham verme gücünün abartılmadığını dile getiren Chakrabarti “Türkiye, sadece konumu nedeniyle değil, kendi bilgisi ve başarılı geçiş deneyimi nedeniyle Doğu ile Batı’yı birbirine bağlamak için çok önemlidir” dedi.

Gurbetçi firma Fransız hazır giyim devini satın aldı

 

TCMB ve Çin swap anlaşmasının ilk fonlaması yapıldı

 

6 milyar euroyu Türkiye'ye hemen ödeyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)