BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak----

Türkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak

Türkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak
14 Nisan 2019 - 12:35 www.finansgundem.com

Türkiye Gazetesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun yarın mazbatasını alacağını yazdı

31 Mart seçimlerinin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen siyasi partilerin itirazları nedeniyle birçok yerde seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, seçimlerin hemen ardından üç aşamalı bir itiraz süreci işlemeye başlamıştı. Siyasi partiler itirazlarını ilk olarak ilçe seçim kurullarına, buradan il seçim kurullarına taşıdı. Normal itiraz sürecinin son aşaması olan ve YSK’ya yapılan başvuruların karara bağlanmasına yönelik süre de dün itibarıyla tamamlandı.

Maltepe için alınan oyların tümümün sayılması kararı kapsamında da ilçedeki sayım işleminin bugün tamamlanması bekleniyor. Maltepe’deki oyların sayımının tamamlanmasından sonra İstanbul’daki seçim düğümünü çözecek son aşamaya geçilecek.

Habere göre, İl Seçim Kurulu, ‘Birleştirme tutanağı’ tanzim edecek. Bu aşamada İl Seçim Kurulu kazanan adayı da bir anlamda ilan etmiş olacak. CHP’liler de yarın Ekrem İmamoğlu’na mazbatanın verileceğini dile getiriyor.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ SÜRECİ

Yine gazetenin aktardığına göre, AK Parti’nin İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik ‘Olağanüstü itiraz’ yolunu da bu aşamadan sonra 7 gün içinde kullanması gerekiyor. 

 YSK’nın, 7 günlük itiraz süresinin dolmasını beklemeden, AK Parti’nin başvurusunu karara bağlayacağı ifade ediliyor.

AK Parti’nin itirazından sonra YSK, daha önce görüşmeyi ertelediği Büyükçekmece başvurusunu da gündemine alarak hem İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesi hem de Büyükçekmece konusundaki itirazı karara bağlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)