BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerde ivme bekleniyor----

Türkiye-Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerde ivme bekleniyor

Türkiye-Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerde ivme bekleniyor
26 Mart 2021 - 17:29 www.finansgundem.com

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı Hüseyin Çağatay Özdoğru, "Ekonomik ilişkiler kuvvetli bir seyir izliyor. Salgın sonrası toparlanma dönemiyle birlikte ikili ekonomik ilişkilerin ivme kazanacağını düşünüyorum." dedi.

Türkiye-Fransa ticari ilişkileri ve Fransa ekonomisindeki güncel duruma ilişkin değerlendirmede bulunazn Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Fransa İş Konseyi Başkanı Hüseyin Çağatay Özdoğru, Türkiye-Fransa ilişkilerinin köklü geçmişine dikkat çekti.

Ekonomik ilişkilerin de bu bağlamda kuvvetli bir seyir izlediğini söyleyen Özdoğru, "Salgın sonrası toparlanma dönemiyle birlikte ikili ekonomik ilişkilerin ivme kazanacağını düşünüyorum. Türkiye, salgın dönemini başarılı bir şekilde yönetti. Ülkemizin önümüzdeki sürece yönelik olarak, güvenilir bir imaj sağladığı kanaatindeyim." yorumunu yaptı.

"Frexit tartışmaları daha sakin seyredecektir"


İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılmasıyla ortaya çıkan gelişmeleri yakından takip ettiklerine değinen Özdoğru, "Fransa’da, Avrupa Birliği’nin salgın sürecini başarılı yönetemediğine dair görüşler var. Bu kapsamda, 'Frexit' tartışmaları son dönemde gündemde. Fransa’nın, Avrupa Birliği tarihinde özel bir yeri var. İleriki dönemde konunun daha sakin bir seyirde izleyeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Özdoğru, Fransa ile ticaret yapmak isteyen Türk iş insanlarına yönelik, "Salgın bütün dünyada iş yapma şekillerini ve alışkanlıklarını değiştirdi. Önümüzdeki dönem modernizasyon harcamaları artacak. Sağlık ve IT sektörü birçok fırsat barındırıyor. Fransa’da başarılı olan birçok Türk iş insanımız var. Dijitalleşme ile birlikte öncü sektörleri Özellikle big data, veri analizi, yapay zeka, e-ticaret) takip etmeleri bu anlamda önemli." dedi.

"Fransa 2021'in ikinci çeyreğini daha iyi kapatacaktır"


Eurostat verilerine göre, Fransa'nın geçen yıl AB'de en fazla dış ticaret açığı veren ülke olmasına değinen Özdoğru, "Fransa’da mobiliteye getirilen kısıtlamalar ve kasım ayında alınan tedbirler, servis sektöründeki kısıtlamalar, ekonomideki daralmanın önemli sebeplerinden birkaçı. Fransa’nın 2021’in ikinci çeyreğini çok daha iyi rakamlarla kapatacağı kanaatindeyim." dedi.

 

Özdoğru, global ekonomiyi değiştiren ve dönüştüren 2020 yılının geride kaldığını belirterek, "Fransa’nın yanında birçok AB ülkesi de bu krizden etkilendi. 2020 yılı ve 2021’in ilk çeyreğinde Kovid-19 salgınının yansımalarını güçlü bir şekilde gözlemledik." diye konuştu.

"İş yönetim modellerinde şeffaflık ön planda"


AB Yeşil Mutabakatı'nın son dönemin en değerli gelişmelerinden olduğunu ifade eden Özdoğru, şunları söyledi: "Şirketlerin ve finans kuruluşlarının iklim değişikliği ve çevre konularında hassasiyet göstermelerini zorunlu kılmak ve bunu regülasyonlarla düzenlemek, gelecek döneme ayak uydurma hususunda önem arz edecek. Yeşil Mutabakat, sadece çevre ve iklim konularını kapsamıyor. Aynı zamanda, sosyal ve kurumsal yönetimi de şekillendiriyor. Önümüzdeki dönemlerde, iş yönetim modellerinde şeffaflığın ön planda olduğunu göreceğiz. AB Yeşil Mutabakatı'na uyum süreci için ülkemizde atılan adımları takdirle karşılıyorum. Fransa 2020’nin Eylül ayı itibariyle, konuyla ilgili paketlerini açıkladı. Yeşil Mutabakata uyum süreciyle ilgili olarak Fransa’nın ekonomideki toparlanma süreciyle adımlarını daha da hızlı atacağına inanıyorum."

IMF: Euro Bölgesi bankaları dirençli

 

Fransa'dan İngiltere'ye 'şantaj' suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)