BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Finans'tan sermaye artırım kararı----

Türkiye Finans'tan sermaye artırım kararı

Türkiye Finans'tan sermaye artırım kararı
01 Eylül 2014 - 14:49 www.finansgundem.com

Türkiye Finans, Olağanüstü Genel Kurul toplantısında 825 milyon TL'lik sermaye artırımı kararı aldı

Türkiye Finans, 29 Ağustos 2014 Cuma günü düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında 1 milyar 775 milyon TL tutarındaki sermayesini 2 milyar 600 milyon TL'ye çıkarma kararı aldı.

2014 yılı sonunda 280 şubeye ulaşmayı amaçlayan Türkiye Finans, sermaye artışıyla sağlanan kaynaktan yeni şubeler açarak istihdama katkıda bulunacak. Artırılan sermayenin 600 milyon TL'si bedelsiz olarak Genel Kurul kararınca ayrılan yedek akçeden, 225 milyon TL'si ise ortaklar tarafından nakden karşılanacak. Nakit olarak taahhüt edilen 225 milyon TL'nin 100 milyon TL'lik kısmı sermaye artırımının tescili öncesinde, kalan 125 milyon TL'lik kısmı ise 31.10.2014 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Finansal altyapısını güçlendiren Türkiye Finans'ın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı'ndan çıkan karara göre sermayesi 2 milyar 600 milyon TL'e artırıldı. Toplantı sonrasında konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Olağanüstü Genel Kurulumuz'dan çıkan karar doğrultusunda sermaye artırımına gitme kararımızın hem finans sektörümüz hem de ülkemiz açısından hayırlı olmasını dileriz.  Gelen ek finansman ile öncelikle güçlü olduğumuz alanlardan biri olan KOBİ'ler olmak üzere ticari finansman desteğine ihtiyaç duyan firmaları fonlamaya ve aynı zamanda bireysel finansman desteğine ihtiyaç duyan bireysel müşterilerimizin taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Ayrıca yeni şubeler açarak Türkiye genelinde istihdamı artırmayı sürdüreceğiz"  dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)