BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Finans'tan 150 milyonluk sukuk----

Türkiye Finans'tan 150 milyonluk sukuk

Türkiye Finans'tan 150 milyonluk sukuk
24 Eylül 2014 - 07:27 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Genel Müdürü Gürerk, 50 milyon dolarlık Malezya ringiti cinsi ve 100 milyon TL'lik iki sukuk ihracı yapacaklarını belirtti

Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank'ın ana hissedar olduğu Türkiye Finans'ın Genel Müdürü Derya Gürerk, kaynaklarını çeşitlendirmek üzere 50 milyon dolar karşılığı bir Malezya ringiti cinsi sukuk ihracı gerçekleştirmek istediklerini belirterek, "Şubatta da 100 milyon TL'lik sukuk ihracına çıkabiliriz" dedi.

Üç yılda yurtdışı borçlanmalarını 150 milyon liradan 7 milyara çıkardıklarını ifade eden Gürerk, "Malezya sukuğun merkezi, en büyük pazar. Biz de kaynaklarımızı çeşitlendirmek istiyoruz. Bu yüzden ringit cinsi sukuk ihracı yapıyoruz. Ayrıca şubat ayında ya da daha önce 100 milyon TL civarında bir sukuk ihracı daha yapabiliriz" diye konuştu. Türkiye Finans, haziranda da dünyanın en büyük sukuk pazarlarından biri olan Malezya'nın para birimi üzerinden, 800 milyon ringit ihraç gerçekleştirmişti.

KARDA YÜZDE 14 ARTIŞ

Gürerk, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre kârlarının yüzde 14 artarak yaklaşık 100 milyon liraya ulaştığını da hatırlattı. Gürerk, "Bizim bankacılık sektörüne göre kârımız daha çok artıyor çünkü bizde menkul kıymet daha az. Menkul kıymetimizin çok olmaması, hacim ve kârlılık olarak bankamızı olumlu etkiliyor" diye konuştu.

SEKTÖRÜN ÜÇ KATI BÜYÜYOR

Derya Gürerk, bankanın ilk dokuz ayda mevduat ve kredilerde sektörün iki üç katı hızla gittiğini belirterek, "Kredilerde geçen yıl sonuna göre yüzde 18 büyüme ile 21 milyar lirayı, mevduatta da yüzde 18 büyüme ile 18 milyar lirayı aştık. Bilançomuz yüzde 20'nin üzerinde artışla 30 milyar lirayı geçti. Kredi ve bilançoda sene sonu için yüzde 24-25 büyüme hedefimiz var" dedi. Gürerk, kredilerde 2017'ye kadar pazarın yüzde 2'sini almayı hedeflediklerini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)