BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı----

Türkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı

Türkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı
03 Ağustos 2015 - 13:33 www.finansgundem.com

Bankacılık çevreleri Türkiye Finans Katılım Bankası’nda yaşanan gelişmeleri izliyor…

Bankacılık sektöründe şok gelişme… Türkiye Finans Katılım Bankası, 200 çalışanıyla yollarını ayırdı. İddiaya göre banka 300 çalışanını daha işten çıkartacak. Bankacılık dünyasına bomba gibi düşen çıkarmaların arkasında ise ‘acil küçülme kararı’nın yattığı öne sürülüyor.

Genel Müdür Osman Çelik yönetimindeki Türkiye Finans Katılım Bankası’nın 282 şubesi ve 4.600 çalışanı bulunuyor. Finans Gündem’e gelen bilgilere göre ‘acı reçeteyi’ uygulamaya koyan bankanın eleman çıkardığı bölümlerin başında bireysel bankacılık var. Bankacılık çevrelerine sızan bilgilere göre bu alanda son yıllarda yapılan yatırımların sonuçlarının alınamaması ve beklenen büyümenin bir türlü yakalanamamasının, yönetimin bu alanda küçülme kararı almasına neden olduğu söyleniyor.

"PLANSIZ BÜYÜME POLİTİKASI"

Finans Gündem’e ulaşan bir diğer detay ise geçen ay Finansgundem.com’da yayınlanan bir haberin ardından istifa eden eski Genel Müdür Derya Gürek’in plansız bir büyüme politikasıyla son yıllarda bankaya 2 bine yakın yeni personel aldığı yönünde. Kulislerde de zaten yeni personel alımıyla birlikte bankada kadro fazlası olduğu, plansız büyümenin faturasının yeni Genel Müdür'e kesildiği, Osman Çelik tarafından atılan ilk adımın da bu plansız büyümeye ‘dur’ demek olduğu konuşuluyor. Bu nedenle de banka tarafından 500 kişi ile yolları ayırma kararı alındığı söyleniyor.

TÜRKİYE FİNANS’TAN AÇIKLAMA
 
Bankacılık dünyasında büyük ses getiren “Türkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı” manşetimizin  ardından Banka bir açıklama yayınladı. 200 çalışan ile yolların ayrıldığını doğrulayan Türkiye Finans yönetimi, ancak işten çıkarma kararının acil küçülme planı çerçevesinde değil yenilenen organizasyonel yapılanma doğrultusunda alındığını belirtti. 300 kişinin daha işten çıkarılacağı iddiası için ise “Doğru değil” denildi. Bu açıklamanın ardından artık sektörde gözler Türkiye Finans’ta organizasyonel yapılanma kapsamında yaşanacak yeni süreçte olacak. İşte Türkiye Finans’ın Finansgundem.com’a gönderdiği açıklama:

“Finans Gündem adlı web sitenizde 3 Ağustos 2015 tarihinde  “Türkiye Finans’ta 200 kişi işten çıkarıldı” başlığı ile yayımlanan haberde gerçeği yansıtmayan ifadeler yer almaktadır.

Bankamız, katılım bankacılığının öncü ve yenilikçi kuruluşu olarak her yıl ülkemize değer katarak, sektörün üzerinde büyüme hedefi ile yoluna devam etmektedir. Bu büyüme performansımızın sürdürülebilir olması için altyapı, teknoloji ve insan kaynaklarına yatırım yapmanın yanı sıra etkin maliyet yönetimi hedefiyle iş süreçlerimizi de gözden geçirmekte ve organizasyonel yapımızda düzenlemeler yapmaktayız.

Yenilenen organizasyonel yapımız kapsamında; performansa bağlı olarak, genel müdürlük ve şubelerimizde görev yapan 200 çalışanımız ile yollarımızı ayırma kararı alınmıştır. Yollarımızı ayırdığımız çalışanlarımızın tüm yasal hakları gözetilerek gerekli işlemler yapılmıştır.

Haberde belirtilen “300 kişinin daha işten çıkarılacağı” iddiası ise doğru değildir. Bankamızın yeni yapılanma süreci kapsamında önümüzdeki süreçte toplu işten çıkarma söz konusu olmayacağı gibi, aynı haberde yer alan ‘Bankanın acil küçülme kararı aldığı’ iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır.”
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iemimahfuz03 Ağustos 2016 16:29

    öncelikle 200 sonrasında da 300 kişinin ekmeğiyle oynayanların da geleceği karartıldı işte Allahın adaleti böyledir işte kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz işte...

  • İSİMSİZ29 Ağustos 2015 10:23

    13 yıl hizmet,emek vereceksin bianda hiç yoktan kapının önüne koyacaklar. ALLAH adeletli-adeletsiz müdürleri en iyi bilendir.Bu dünyada olmasa ahirette muhakkak hesap verecekler.HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

  • Halil27 Ağustos 2015 23:11

    Banka personel alırmı bundan sonra aylardır bekliyoruz ama hala ses yok yorum yapan arkadaşlarım lütfen bu konuda da bilginiz varsa paylaşın

  • Ömer Korkmaz27 Ağustos 2015 11:29

    İnsanların ekmeğiyle oynamak kolay ne de olsa.. Ama kimsenin yaptığı zulüm, yanına kar kalmaz!

  • Melek19 Ağustos 2015 14:03

    Sırf bölge müdürü şube ziyaretine geldiği için müşteri ziyaretine giden portföyler ve şube müdürlerinden kurtulacağına operasyon şeflerini harcadılar. Yazık günah. Bölge müdürü’nün 2 ayda 1 şube ziyaretine geldiğini düşün ve müdürün odasından sadece BM geldiği zaman çıktığını ve BM yi müşteriye götürdüğünü düşünün. Türkiye Finans’ta hala eski müdürü tanıyan, 3 yıldır görev yapan yeni müdürü tanımayan müşteriler var. Müdürden daha çok tanınan işten çıkarılan personel var.

  • ramazan19 Ağustos 2015 13:57

    Derya Bey Facebook’ta boy boy fotoğraf paylaşacığına ödeyemediği sendikasyonları düşünseydi keşke. 4 yılda mafetti bankayı. Onca mazlumun ekmeği ile oynadı, şimdi milyonluk dairesinde takılıyor Bodrum’da. Bölge müdürlüklerinde tabiri caiz ise o kadar çapsız Bölge koçları var ki asıl ket vuran bunlar. Şubelerde 50 yaşına gelmiş emekliliğin dolmasına birkaç ay olan ve hatta emekliliği dolan çalışanlar var. Bunların içinde hayatta müşteri ziyaretine çıkmayan oturduğu yerde akşama kadar hesap açmaktan başka iş yapmayan adamlarda var. Ama bunlar ne yaptı, asıl çalışan, piyasada olan genç adamı sırf yeni diye gönderdi. Çoluğunun çocuğunun rızkına girdi. Bu adamlar sırf göze girmek için döviz bürosundan 24 saatliğine gelen mevduatı kazanım diye yukarıya reklam yaptı, koçlar geldiği zaman şube ziyaretine şov yaptı. Bu “çapsız” koçlarda aslansın sen dedi, yürü be dedi. Reklamlara sponsor oldu. Halbuki bilmiyor ki o gelmediği zamanlarda memur gibi sabah 9 akşam 18:30 oturmaktan başka bir şey yapılmıyor. Ama ah almayacaksın bu dünyada, isim de vermek isterdim ama onun da zamanı gelecek

  • selim06 Ağustos 2015 11:48

    acaba sırada hangi bankalar var. Bütün bankalarda işten çıkarma söz konusu olabilir.

  • ahmet06 Ağustos 2015 11:11

    Bankalarda durum hic iyi yere gitmiyor..

  • fatih06 Ağustos 2015 10:56

    Yazikk..

  • ayse06 Ağustos 2015 10:44

    Allah yardimcilari olsun suan da piyasada kotu bir durum..

  • hakan06 Ağustos 2015 10:42

    Katilim hassasiyeti cok onenli bu bankalarda dikkat etmeliler..yazik bu insanlara..

  • ali 06 Ağustos 2015 10:41

    Katilim bankaciligi buyuk ihtimalle devlet bankalari girdikte sonra daha da rekabet artacaktir..

  • serkan06 Ağustos 2015 10:15

    Bir arkadasimdan duydum daha yeni..Başka katilim bankasindan transfer ettikleri cok basarili insanlari bir sene gecmeden kapinin onune koymuslar..boylece hem portfoyleri aliyorlar daha sonra da rakip bankanin en basarili personelini alip bir tasta iki kus vuruyorlarmis..

  • Huseyin03 Ağustos 2015 19:53

    Bank Asyaya yapilan bunlara yapilsa coktan kacmislardi Helal olsun Bank Asyaya hicbir musterisini madur etmediler

  • arif03 Ağustos 2015 18:25

    Beklenen son.. Ise alim asamasinda kurum kulturune uygun kisiler alinmaliydi. Malesef katilim bankaciligi prensipleri dikkate alinmayinca bu son kacinilmaz oldu.

  • erol03 Ağustos 2015 16:00

    Bu durumda Bank Asya'ya şapka çıkarmak gerek

  • hezimette sınır yoktur03 Ağustos 2015 15:55

    sırada kim var acaba? bankalar başladı sapır sapır dökülmeye

  • dekorasyon bankacılığı03 Ağustos 2015 15:52

    sadece dekora yatırım yapıp çok büyük işler yapıyormuş gibi izlenim yaratmaya çalışan bankaların yaptıkları işlemlerin hepsini PTT şubelerinden onda bir fiyatına yaptırabiliyorsun..bankacılık bitmiştir