BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye F-35 için lobi yapacak----

Türkiye F-35 için lobi yapacak

Türkiye F-35 için lobi yapacak
18 Şubat 2021 - 22:31 www.finansgundem.com

Türkiye, F-35 programında kalmak için, Amerika'nın en prestijli hukuk firmalarından Arnold & Porter'la stratejik danışmanlık ve lobi faaliyetleri için anlaştı.

Türkiye F-35 programında kalmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde lobi şirketi tuttu. Savunma Sanayi Başkanlığı'na (SSB) bağlı SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri şirketi Washington DC'nin en prestijli hukuk firmalarından biri olan Arnold & Porter'la anlaştı.

750 BİN DOLAR ÖDENECEK

Yabancı ülkeler adına lobi faaliyeti yapan firmalar için zorunlu olan ve adalet bakanlığına yapılan başvuru belgesine göre Savunma Sanayı Başkanlığı, F-35 programındaki Amerikalı ticari paydaşlar konusunda stratejik danışmanlık ve erişim karşılığında 750 bin dolar ödeyecek. 1 Şubat'tan itibaren başlayan sözleşme altı ay boyunca geçerli olacak.

'STRATEJİK DANIŞMANLIK' YAPACAK

Arnold & Porter'ın yaptığı başvuruda lobi şirketinin, "halihazırdaki karmaşık jeopolitik ve ticari faktörleri göz önünde bulundurarak SSB ve Türk tedarikçilerin F-35 programında kalması yönünde stratejik danışmanlık" yapacağı vurgulandı.

AMERİKALI TİCARİ PAYDAŞLARA ULAŞILACAK

Şirket ayrıca SSB'nin programda stratejik müttefik olarak kalmasının önemini anlatmak için Amerikalı ticari paydaşlara ulaşacak.

TRUMP, TÜRKİYE'NİN F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump Temmuz 2019'da Türkiye'nin çok uluslu F-35 programından çıkarıldığını açıklamıştı. Fakat sonrasında Savunma Bakanlığı, kritik parçaların gelecek yıl sonuna kadar Türk savunma sanayi şirketlerinden tedariğine devam edileceğini açıklamıştı.

KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemi Washington ile Ankara arasında krize neden olmuştu. Yapılan alım nedeniyle ABD Türkiye'ye yaptırım kararı almıştı.

ABD F35 teslimatı hazırlıklarını durdurabilir

 

Biden, BAE'ye F-35'ler de dahil bir çok askeri satışı askıya aldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)