BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye eurobond piyasasına geri dönüyor----

Türkiye eurobond piyasasına geri dönüyor

Türkiye eurobond piyasasına geri dönüyor
03 Mart 2016 - 08:54 www.finansgundem.com

Hazine dolar cinsinden 2026 vadeli tavhil ihracı için Bank of Amerika Merrill Lynch, Citigroup ve Deutsche Bank'a yetki verdi

Hazine Müsteşarlığı dolar cinsinden 2026 vadeli tavhil ihracı için Bank of Amerika Merrill Lynch, Citigroup ve Deutsche Bank'a yetki verdi.

Konuya ilişkin duyuru, Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yayımlandı.

Borçlanma maliyetlerinin bu yılın en düşük seviyelerine gerilemesiyle ve yatırımcıların ABD'nin yakın bir zamanda faiz artıramayacağına olan inancı nedeniyle Türkiye, Nisan'dan bu yana ilk kez dolar cinsinden tahvil ihracı yapacak.

Bloomberg News'in haberinde, konuyla ilgili ancak ismini bildirmek istemeyen bir kaynağa göre, 10 yıl vadeli tahvil için başlangıç fiyatı tahmini yüzde 5.05 ila 5.10 arasında bulunuyor. JPMorgan Chase & Co'nun gelişmekte olan piyasa tahvilleri endeksi Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye tırmanırken, Nisan 2026 vadeli 1.5 milyar dolar değerindeki tahvil getirileri bu yıl 16 baz puan düşerek yüzde 4.89'a geriledi.

Milan merkezli Arca SGR'de fon yöneticisi Giuliano Palumbo, "Eğer bahsedildiği gibi yüzde 5.05 ila 5.10 bölgesi geçerliyse, yeni ihraç edilen tahvil mevcut 10 yıl vadelilere göre ucuz olacaktır." dedi.

Nomura International Plc kredi stratejisti Tim Ash müşterilerine gönderdiği e-mail notunda, "Piyasanın en tepesinde ihraç yapma konusunda Hazine'nin gizemli bir yeteneği var." dedi.

Avrupa ve Japonya'daki mevcut negatif faiz oranları nedeniyle yatırımcıların daha yüksek Faiz oranlarına yönelmesiyle ve vadeli traderlerinin ABD'de Eylül'den önce faiz artırımı olmayacağına dair fiyatlama yapmasıyla gelişmekte olan piyasa tahvilleri kazançlı çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)