BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Ermenistan görüşmesi 14 Ocak'ta Moskova'da----

Türkiye Ermenistan görüşmesi 14 Ocak'ta Moskova'da

Türkiye Ermenistan görüşmesi 14 Ocak'ta Moskova'da
06 Ocak 2022 - 16:54 www.finansgundem.com

Türkiye ve Ermenistan arasında uzun yılların ardından ilk resmi temas 14 Ocak’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşecek. Türk Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki ilk toplantı 14 Ocak 2022 tarihinde Moskova’da yapılacaktır” denildi.

Toplantıda Türkiye’yi özel temsilci sıfatıyla Büyükelçi Serdar Kılıç temsil edecek. Kılıç, daha önce Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Ermenistan tarafından da görüşmeye parlamento sözcü yardımcısı Ruben Rubinyan katılacak.

Türkiye ve Ermenistan daha önce 2009 yılında ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda anlaşmış, ancak Azerbaycan’ın muhalefeti nedeniyle ilişkilerde ilerleme sağlanamamıştı. Türkiye’nin Karabağ operasyonunda Azerbaycan’a verdiği destek de iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.

İlk aşamads güven arttırıcı önlemler çerçevesinde Türkiye ve Ermenistan arasında uçuşların başlatılması ve Ermenistan’ın Türk ürünlerine uyguladığı ambargonun kaldırılması bekleniyor.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilk görüşmenin tarihi belli oldu

 

Ermenistan Türk mallarına yasağı kaldırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)