BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye ekonomisini sert rüzgarlar bekliyor----

Türkiye ekonomisini sert rüzgarlar bekliyor

Türkiye ekonomisini sert rüzgarlar bekliyor
29 Ekim 2014 - 08:29 www.finansgundem.com

BlackRock Yatırım Stratejilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Wei Li, Türkiye'yi kötü günlerin bekleyebileceğini söyledi

BlackRock Yatırım Stratejilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Wei Li, global ekonomi üzerine açıklamalarda bulundu. BlackRock'ta çeşitli sayıda portföy yönetim şekilleri olması nedeniyle her takımın ayrı görüşü olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Li, gelişmekte olan ülkelere karşı ''Nötr'' duruşunu koruduklarını belirtti. Yatırımcı konumlanması bazında bakıldığında, son aylarda gelişmekte olan piyasalara önemli miktarda sermaye girişi olduğunun görüldüğünü kaydeden Li, ''Fakat ETF'ler ile kıyasladığımızda nette gelişmekte olan ülkelerin tamamından sermaye çıkışı yaşanıyor. Yatırımcı pozisyonunun çok kalabalık olmadığını söyleyebiliriz.

Pozisyonun kalabalık olmaması önemli çünkü herkesin benzer pozisyonu aldığı durumlarda, herhangi bir panik durumda yatırımcılar çıkmak için acele ediyorlar. Bu da önemli bir zayıflık işareti olarak görülüyor'' diye konuştu. Gelişmekte olan ülkeler için zorlu dönemin yaklaşmakta olduğunu bildiren Li,'' Gelecek sene  FED'in faiz artırmasıyla faizlerde normalleşme sürecine girilecek.

Bu olduğunda, kısa dönemde gerçekleşmese de  doların güçlendiğini göreceğiz. Doların güçlenmesi gelişmekte olan ülkelerin tümü için iyi bir  haber değil. Çünkü dolar güçlendiğinde gelişmekte olan ülkeler için fonlama pahalı hale gelecek. Türkiye gibi tüm gelişmekte olan ülkeleri sert rüzgarlar bekliyor'' diye konuştu. Gelişmekte olan ülkelerin önünde pek çok belirsizliğin olduğunu dile getiren Li, kısa vadeli baktıklarını belirtti.

Düşen petrol fiyatlarından fayda sağlayan ülkelerden biri olarak öne çıkan Türkiye'nin söz konusu avantajı nereye kadar sürdürebileceğine ilişkin olarak ise Li, ''Birçok devlet ve petrole bağlı sektör, kendi maliyetlerini ve satışlarını opsiyon piyasası üzerinden hedge etmiş durumda. Bu opsiyonların vadeleri gelene kadar önemli bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Ancak vade dolduğunda yeni sözleşmelerin ve fiyatların nerede olduğu önem taşıyacak. Aynı maliyetlerle hedge edebileceklerinden emin değilim'' değerlendirmesinde bulundu.

 Türkiye hisse senedi piyasalarında bankacılık sektörüne ilişkin olumlu görüşlerini koruduklarını bildiren Li, son dönemde yüksek faiz oranları nedeniyle bankacılık sektörünün iyi iş çıkardığını söyledi. Enflasyon yüksek olduğu sürece TCMB'nin yapacak pek bir şeyinin olmadığını kaydeden Li, düşen petrol fiyatları nedeniyle enflasyon aşağı gelse dahi  Merkez Bankası'nın Faiz indirmesi durumunda ortada büyük bir soru işareti olacağını sözlerine ekledi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)