BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye ekonomisi yüzde 4 büyüyecek----

Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüyecek

Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüyecek
20 Şubat 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya'da Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ucuz petrolün Türkiye ekonomisinde büyümenin bu yıl yüzde 4'e çıkmasına yardım edeceğini ve cari işlemler açığının azalmasını sağlayacağını bildirdi.

Japonya ziyareti öncesinde Nikkei gazetesine konuşan Şimşek, ham petrolde ortalama fiyatın 100 dolar/varilden 60 dolar/varilegerilemesinin Türkiye ekonomisini yüzde 1,5 büyütebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin potansiyel büyüme oranının yüzde 4'lerin ortaları olduğunu ifade eden Şimşek, bu yıl büyümenin 2014'un 1 puan üzerinde yüzde 4 olacağını öngördüklerini vurguladı.

Şimşek ayrıca, 2014 yılında GSYH'nın yüzde 5,6'sı seviyesinde gerçekleştiği tahmin edilen cari işlemler açığının da bu yıl yüzde 4 seviyesine düşebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB üzerinde yarattığı faiz indirimi baskısına ilişkin sorulara da yanıt veren Şimsek, "Türkiye'nin Merkez Bankası, politikalarını politik nedenlerle belirlemiyor. Politikalar fiyat istikrarının sağlanmasını ve büyümeyi amaçlıyor" diye konuştu. Şimşek, TCMB'nin Ocak 2014'te faizlerde dramatik bir artırıma gittiğini de hatırlattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)