BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak----

Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak

Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak
07 Mart 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati,"Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde, kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ninde açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

"Son dönemde Ukrayna-Rusya arasındaki gerilime bağlı olarak enerji ve gıda fiyatlarındaki artış hızlandı.

Fiyat istikrarının sağlanması birinci önceliklerimizden birisidir. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için Fiyat İstikrar Komitesi'ni aktif olarak kullanıyoruz.

Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var. Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz.

Ülkede sanki bir yokluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine olarak net bir operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.

20 yıldır kimse hayat pahalılığı karşısında ezdirilmedi, bundan sonra da ezdirilmeyecek, bunun için her şeyi yapacağız.

Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde, kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak.

Kişi başına gelirimiz artacak, ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz, gelişeceğiz, büyüyeceğiz ve her türlü enstrümanı kullanmaya devam edeceğiz.

Çok ciddi bir şekilde döviz hesaplara girdi, çok ciddi bir şekilde TL bu entrümana giriş yaptı, son günlerdeki yaşananlara rağmen bu katılım devam ediyor.

Altın tasarruf sistemiyle mutlak suretle Türkiye'de atıl duran altını ekonomiye kazandıracağız. Bu hafta itibarıyla kamuyla iş yapan müteahhitlerimizin gecikmiş vergi borcu ile ilgili piyasayı rahatlatacak, daha da genişleyecek mahsuplaşmayı getirdik.

Hazine destekli kefalet sistemiyle şirketlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. KGF ile gerek ihracat, gerek yatırımda her türlü özveride bulunmaya ve yeni yeni kampanyalar açıklamaya devam edeceğiz. Türkiye yeşil dönüşümden geri kalamaz.

Yeşil dönüşümde her türlü adımı atacağız ve atmaya devam ediyoruz. Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin ortaya çıkardığı gelişmeleri, risk ve tehditleri an be an izleyip, değerlendiriyoruz, her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık vardık, o kolaylığı göreceğiz mutlaka."(Milliyet)

Nebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceğiz

 

Nebati: Gerektiğinde aksiyonlar almaya hazırız

 

Nebati: Türkiye büyümede rekor kırdı

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip08 Mart 2022 00:20

    Yapılan zamlar ve bu hayat pahalılığından dolayı, Türk toplumunun yüzde 75 nin en az 5 seans psikolojik desteğe  ihtiyacı var.

  • Mehmet Çiğdem07 Mart 2022 23:41

    Kur korumalı mevduat sistemi kendi içinde sürekli doları besleyen bir sisteme dönüştü. Birileri bunu bakana anlatmalı. Yoksa TCMB müdahale için daha çok döviz satar.

  • gozler onemli07 Mart 2022 22:44

    hadi oradan ...

  • Vatandaş07 Mart 2022 18:10

    Şaka yapıyor değil mi? Piyasa yanıyor,adam farkında değil.

  • Kayahan07 Mart 2022 15:52

    Din ticaretinden kurtulup çağdaş uygar aydınlık dünyaya adım attığımız işteoan dünyaya örnek oluruz sayın bakanım