BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye düşük büyümeye alışmalı----

Türkiye düşük büyümeye alışmalı

Türkiye düşük büyümeye alışmalı
25 Ekim 2013 - 11:21 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde daha düşük büyüme rakamlarına alışması gerektiğini söyledi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin bu yıl yüzde 3,6 büyüme kaydetme öngörüsünün gerçekçi olduğunu belirten Raiser, "Türkiye orta ve uzun vadede yüzde 5 büyüme istiyorsa daha köklü reform yapmalı" ifadelerini kullandı.
Raiser, "Türkiye geçtiğimiz yıllara göre daha düşük büyümelere alışmalı" dedi.

BABACAN'IN ADIMLARINDAN ETKİLENDİM
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'la ilgili konuşan Raiser şunları söyledi: "Hükümet küresel realiteye alışmaya çalışıyor. Türkiye gibi dış kaynaklı ülkeler büyüme beklentilerini ılımlı hale getirmeli. Bizim de beklentimiz gelecek yıl için bu yönde. Türkiye açısından yapısal zorluklar açık, bir takım reformlar yapılmalı, tasarrufların artırılması gerekiyor. Şu anda reformlar rekabetçiliği artıracak yönde olmalı. Babacan'ın adımlarından çok etkilendim. İş piyasası açısından yapılan reformlar cesaret veriyor. Eğitim alanında adımlar atılması gerekiyor. Reform paketleri ihracat potansiyelini artıracak ve cari açık zamanla azalacak. Bunun hemen olmasını beklememek lazım."

KREDİ KARTI DÜZENLEMESİ OLUMLU
Kredi kartı düzenlemesiyle ilgili konuşan Raiser, "Çok fazla borç olduğunu düşünüyorum. Kredi kartı düzenlemesini olumlu buluyorum" dedi. Raiser, "Hem iç tasarrufu artırarak hem de cari açığı azaltarak büyümek zorlu bir yol" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)