BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye dalgalı süreci iyi yönetti!----

Türkiye dalgalı süreci iyi yönetti!

Türkiye dalgalı süreci iyi yönetti!
13 Mart 2015 - 14:35 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin global anlamda kurlarda yaşanan hareketi iyi yönettiğini belirtti

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde katıldığı canlı yayında ekonomiye dair son gelişmeleri değerlendirdi.

Dolardaki hareketi yorumlayan Ateş, "Ne ABD, ne Avrupa paritenin böyle olacağını beklemiyorlardı. Son gelinen noktada kurdaki hareketlenme faizlerle bir arada düşünüldüğünde faiz artırmasını çok da gerektirmeyen bir boyuta ulaştı. ABD faizleri artırma eğilimine girerse doları kimse tutamayacak. Son hareketlenme doları çok ayrı bir yere koydu. Avrupa'da zaten gecikilmiş olan bazı kararlar Draghi tarafından süratle alındı. Gelişmekte olan ülkelerde Brezilya ve Rusya şaşkınlık içinde. Biz bu süreci iyi yönetiyoruz. Son tartışmaları köpük olarak nitelendirirsek, onu bir yana bırakırsanız Türkiye ekonomisi sepet olarak bakıldığında Türk Lirası'nın erimesi yüzde 5,5-6'lar düzeyinde. Rusya'da da gördüğümüz gibi kur 62'lere çıkınca faiz hareketiyle karşılık verdiler. Ve şimdi geri çekiyorlar. Çin'le ilgili söylentiler var. Artık gelişmekte olan ülkeler 3-4'ler seviyesini konuşacak büyümede."

Ateş şöyle devam etti:

"İhracattaki düşüş bizi korkutuyor. Yapısal reformlar bir an önce hayata geçmeli. Türkiye tekrar sanayisiyle, sektörleriyle döviz üreten ülke konumunu korusun. Birkaç yıl içinde ihracat artmazsa cari açık sorun olmaya devam edebilir. Yapısal reformların yapılacağının inandırılması lazım." "Yatırım yapılabilecek nadir ülkelerden biri Türkiye" diyen Ateş, seçimin ardından yabancı ve yerli yatırımcı açısından cazibenin korunacağını söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)