BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Türkiye çalıntı tahıl iddiasıyla Rus gemisini inceliyor"----

"Türkiye çalıntı tahıl iddiasıyla Rus gemisini inceliyor"

Türkiye çalıntı tahıl iddiasıyla Rus gemisini inceliyor
04 Temmuz 2022 - 16:11 www.finansgundem.com

Reuters'e konuşan Türkiye hükümet yetkilisi, çalıntı Ukrayna tahılı taşıdığı iddia edilen Zhibek Zholy adlı Rus gemisinin durdurulduğunu ve iddiaların titizlikle araştırıldığını söyledi.

Ukrayna Rusya’nın ele geçirdiği Berdyansk limanından çıkan, tahıl taşıyan Rusya bandralı kargo gemisi Zhibek Zholy’inin Türkiye tarafından alıkonmasını talep etmişti.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türk gümrük yetkililerinin Ukrayna’nın çalıntı olduğunu iddia ettiği tahılı taşıyan bir Rus kargo gemisine el koyduğunu açıkladı.

Kiev, 24 Şubat'ta başlayan Rus işgalinin ardından, Moskova'yı Ukrayna topraklarından tahıl çalmakla suçluyor. Kremlin bu iddiaları reddediyor.

"Gemi durduruldu, araştırma devam ediyor"

Reuters'ın haberine göre; adını açıklamayan üst düzey bir Türk yetkili, “Ukrayna’nın Türkiye’den, Ukrayna’nın tahılının çalındığı iddiasıyla ilgili taleplerine ciddiyetle bakıyorum, konu halen araştırılıyor. İlk aşamada gelen talep üzerine Zhibek Zholy adlı gemiye Karasu açıklarında durduruldu. Söz konusu iddialar titizlikle araştırılıyor” dedi.

Yetkili Türkiye'nin konuyla ilgili Rusya, Birleşmiş Milletler ve üçüncü taraflarla temasta olduğunu belirtti.

Reuters muhabirleri dün, geminin Türkiye'nin kuzeybatısındaki Sakarya açıklarında Karasu limanı dışında kıyıya bir kilometre mesafede demirlemiş olduğunu görmüş, bu sırada gemi içinde ya da çevresinde bir hareket olmadığını bildirmişlerdi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada geminin kaderine bugün müfettişlerin karar vereceğini ve Ukrayna'nın gemideki tahıla el konulmasını umduğunu söyledi.

Bir Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ukrayna denizcilik dairesinden aldığı bilgiye dayanarak Cuma günü Zhibek Zholy gemisinin 4 bin 500 tonluk ilk kargosunu Ukrayna'nın güneyinde Rusya işgali altında olan Berdyansk'tan yüklediğini söylemişti.

'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'

 

ABD'den Rusya'ya çağrı: Ukrayna tahılını "silah" olarak kullanma

 

Rus basını: Türkiye ve Rusya, Ukrayna tahılı için anlaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)