BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Türkiye bunu yaptı, şüphe yok'----

'Türkiye bunu yaptı, şüphe yok'

'Türkiye bunu yaptı, şüphe yok'
16 Mayıs 2013 - 10:54 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, altın yasağını ihlal edenlere yaptırım uygulayacaklarını belirtti

ABD, devletlerin ya da özel şirketlerin İran'a altın satmalarına getirdiği ve 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yasağı titizlikle uygulayacağını ve Türkiye'den de altın gittiği konusunda kuşku olmadığını açıkladı.
ABD Hazine Bakanlığı'nın Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı David S. Cohen, dün Kongre'de yaptığı açıklamada, İran para birimi riyalin uğradığı büyük değer kaybının ardından İran'a yapılan altın satışlarında artış olduğunu söyledi.
Cohen, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yaptığı açıklamada, "Sizi temin ederim ki İran dışından herhangi birinin İran devletine altın sattığını gösteren her türlü kanıtı çok dikkate inceliyoruz" dedi.
'YAPTIRIMLARI İSTİSNASIZCA UYGULAYACAĞIZ'
Cohen ABD'nin, "... altın yasağını ihlal eden herkese karşı yaptırımlarımızı istisnasız ve korkusuzca uygulayacağımızı hem devletlere hem de özel sektöre" açıkça belirttiğini söyledi.
Türkiye'den İran'a yapılan altın satışlarında bir artış olup olmadığı sorusuna Cohen, "Türkiye'den İran'a altın gittiği konusunda hiç kuşku yok" yanıtını verdi.
"Bunu büyük ölçüde İran vatandaşlarının riyalin değer kaybına karşı kendilerini korumaları olarak alıyoruz.
"Bir anlamda artan altın ticareti, riyalin değerini düşürmek için uyguladığımız yaptırımların başarısının yansımasıdır."
RİYALİN DEĞERİ ÜÇTE İKİ DÜŞTÜ
Batılı ülkelerin, İran'ın bankacılık sistemini ve petrol ihracatını hedef alan yaptırımlarının etkisiyle 2011 yılı sonlarından bu yana riyal dolar karşısındaki değerinin üçte ikisini kaybetti.
İran'ın sürdürdüğü nükleer faaliyetler nedeniyle uygulanan yaptırımlar, İran halkı üzerinde ağır bir mali baskı yaratıyor.
İran'ın nükleer çalışmalarını durdurmasını isteyen ABD, 1 Temmuz'dan itibaren İran'daki devlet ya da özel kuruluşlara ve İran vatandaşlarına altın ve her türlü değerli maden satışını yasaklayacak.
İran nükleer silah yapımını amaçladığı iddialarını reddediyor ancak gerektiğinde nükleer silah yapımında kullanılabilecek nükleer yakıt üretimi için sürdürdüğü uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)