BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis"Türkiye, BP için stratejik öneme sahip"----

"Türkiye, BP için stratejik öneme sahip"

Türkiye, BP için stratejik öneme sahip
17 Temmuz 2017 - 14:37 www.finansgundem.com

BP'nin Downstream CEO'su Tufan Erbilgiç dünya pazarları ve Türkiye hakkında konuştu

Türk profesyoneller, dünyanın en büyük şirketlerinde üst düzey görevlerde bulunuyor. Bu isimlerden biri de dünya petrol devlerinden BP'nin Downstream (Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu) CEO'su Tufan Erbilgiç. Downstream Grubu, BP'nin akaryakıt, yağlar ve petrokimya işlerini kapsıyor ve 200 milyar dolarlık bir iş hacmi var. Ekonomist Dergisi, geçen hafta İstanbul'da yapılan 22. Dünya Petrol Kongresi nedeniyle Türkiye'de bulunan Tufan Erbilgiç ile BP'nin yatırım stratejilerini, dünya pazarlarına ve Türkiye'ye bakışını konuştu.

BP açısından yeni büyüme alanları olan Çin, Hindistan ve Meksika pazarlarına yönelik çalışma temposunun arttığını kaydeden Erbilgiç, Kuzey Amerika pazarında büyüme eğiliminde olduklarını ifade etti. Meksika Körfezi'ndeki rafineri kazasının 64 milyar dolara mal olduğunu anlatan Tufan Erbilgiç, doğru stratejiler uygulayarak bu kazanın yaralarının sarıldığını söyledi.

Dünyada doğalgaz ve yenilenebilir enerji tarafında büyüme eğiliminin hızlandığını vurgulayan Erbilgiç, BP'nin de bu alanlardaki yatırımlarını artırdığını kaydediyor. Bu anlamda Türkiye'yi de kapsayan ve BP'nin yüzde 12 paya sahip olduğu TANAP projesi, şirket açısından en önemli yatırımlar arasında. BTC, Şahdeniz I ve II gibi projeler ile birlikte Türkiye'nin stratejik önemine dikkat çeken Erbilgiç sözlerine şöyle devam ediyor:
"Bu projeler haricinde akaryakıt dağıtım, madeni yağlar ve lojistik alanında önümüzdeki 5 yılda yıllık 159 milyon dolar yatırım planlıyoruz. 700 akaryakıt istasyonumuz var ve bu pazarda büyümeye devam edeceğiz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite17 Temmuz 2017 18:01

    bi zahmet olsun o kadar..en pahalı en karlı satışı bu ülkede yapıyosunuz...yurtdışında çıkar bedavaya petrolü..ver bizeee...