BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye altın rezervini artırdı----

Türkiye altın rezervini artırdı

Türkiye altın rezervini artırdı
30 Eylül 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi verilerine göre bu yılın en büyük altın alıcısı merkez bankası olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında da altın alımlarına devam etti.

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın rezervlerine Ağustos ayında da 9 tonluk ekleme yaptı. Böylelikle rezervler 2020 yılı ikinci çeyreğinden bu yana 478 tonla en yüksek seviyeye çıktı.

IMF verilerine göre, Türkiye'nin altın rezervleri 15 ayın zirvesine geldi

Uluslararası Para Fonu(IMF) verilerine göre, Türkiye'nin altın rezervleri ağustos ayında artış gösterdi ve 15 ayın en yüksek seviyesine geldi.

IMF'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, bir önceki ay 22,99 milyon ons olan rezervler, Ağustos ayı sonunda 23,17 milyon onsa çıktı. Böylece 2021 yılı Mayıs ayındaki 23,22 milyon ons rakamından sonra en yüksek seviye görüldü.

IMF kayıtlarında Türkiye'nin altın rezervi geçen yılın sonunda 21,15 milyon ons olarak görülüyor. Böylece bu yıl rezervlerde 2,02 milyon ons artış yaşanmış oldu.

Merkez bankalarının altın rezervlerinde gerileme

Ağustos ayında Özbekistan da rezervlerine 9 ton altın ekledi. Ülkenin yılbaşından bu yana edindiği altın miktarı ise 19 ton oldu.

Merkez bankalarının geneline bakıldığında ise altın alımlarının ağustos ayında yavaşladığı izlendi. Konseyin verilerine göre, merkez bankaları ağustos ayında da altında net alıcı tarafında olsa da bu dönemde alımlar 20 tona geriledi.

Ağustos ayı itibariyle dünyada bu yıl en çok altın edinen merkez bankası TCMB olurken, TCMB'yi Mısır, Irak, Hindistan ve Özbekistan merkez bankaları izledi.

TCMB'nin haftalık verilerine göre Ağustos ayında altın rezervleri 41 milyar doların üzerini görürken, Eylül ayında 40 milyar dolar seviyesinin altına çekildi.

TCMB rezervleri azaldı

 

Rusya'nın rezervleri azaldı

 

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)