BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye 3 ülkede e-ticaret deposu kuruyor----

Türkiye 3 ülkede e-ticaret deposu kuruyor

Türkiye 3 ülkede e-ticaret deposu kuruyor
29 Haziran 2020 - 09:42 www.finansgundem.com

Dünyada e-ticaretin büyük hız kazandığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İngiltere, Almanya ve Rusya’da e-ticaret depoları kuracağız. Hedefimiz e-ticaret platformumuzu bölgedeki en büyük 5 oyuncudan biri yapmak” diye konuştu.

PTT’nin ihracatta öncü bir role hazırlandığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyada 1.9 milyara yakın kişinin e-ticaret kullanıcısı olduğu belirtti.

Karaismailoğlu, “Bu çağda, e-ticaret olanaklarını göz ardı etmek ya da ikinci plana atmak gibi bir durum söz konusu değil. Bu nedenle PTT de kurduğu PTT AVM’nin yanı sıra PTT Kargo ile e-ticaret alanında kendine yer edinmekte, avantajlarını kullanmakta. Bu noktada yaptığı yatırımlarla dijital dönüşüme en iyi uyum sağlayan kurumların başında PTT gelmekte. Ayrıca mobilde altyapıda da e-ticaret noktasında önemli adımlar atmakta” şeklinde konuştu.

Yerli üreticinin e-ticarete entegre olması gerektiğini aktaran Karaismailoğlu, “Gelişen e-ticaret pazarından hak ettiği payı alması ve dünya pazarlarıyla buluşması noktasında çok önemli bir rol oynuyor. ePTTavm.com sayesinde gümrükleme ve ihracatla ilgili tüm işlemler PTT tarafından gerçekleştiriliyor. Yerli üreticimiz hiçbir ek işlem ve maliyetle karşılaşmadan anlaşmalı onlarca ülkeye PTT güvencesi ile ihracat yapabiliyor ve tüm dünyada geniş pazarlara ulaşıyor. E-ticaret alanındaki bu hizmetlerin çok daha etkili ve yaygın hale getirilmesi amacıyla üzerinde çalıştığımız başka önemli projeler de var. E-ticaret ve e-ihracattaki yetkinliğimizin arttırılması için; platform/teknoloji altyapısı, lojistik altyapı, global iş ortaklıkları ve insan kaynağının geliştirilmesi ve yetkinliklerinin artırılmasına yönelik proje ve yatırım planlar hazırladık” diye konuştu.

Almanya hedef pazar
En önemli hedeflerin başında teknoloji, hizmet ve operasyon ihracatının geldiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Operasyon ihracatı kapsamında da yurt dışına stratejik ve taktik avantajı olan ve bize operasyonel verimlilik kazandıracak ülkelerde depo ve fullfilment merkezleri kurma stratejisi belirlendi. Bu çerçevede İngiltere, Almanya ve Rusya’da depo ve fulfillment merkezi kurulmasını ve/veya ortak yatırımlarla işletmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. (Eray Görgülü/ Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)