BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye 3 basamak yükseldi----

Türkiye 3 basamak yükseldi

Türkiye 3 basamak yükseldi
29 Ekim 2013 - 12:04 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Dünya İş Yapma Kolaylığı" sıralamasında Türkiye'nin 3 basamak yükseldiğini söyledi

Çağlayan, "Son 10 yılda 130 milyar doları aşan doğrudan uluslararası yatırım alan bir ülkeyiz. Bu yatırım istikrara ve büyüyen ekonomiye geldi'' diye konuştu.

Dünya Bankası tarafından açıklanan İş Yapma Kolaylığı sıralamasının, atılan adımların doğruluğunu teyit ettiğine dikkati çeken Çağlayan, ülkelerin yatırım ortamlarının 10 gösterge başlığında ve 57 binden fazla değişken çerçevesinde kıyaslamalı olarak değerlendirildiği İş Ortamı 2014 Raporu'nda, yatırım ortamına ilişkin düzenlemelerin süre, maliyet ve prosedür sayısı açısından incelenip ülkelerin "İş Yapma Kolaylığı Endeksi" kapsamında sıralamaya tabi tutulduğunu kaydetti.

189 ülke tarafından haziran 2012- haziran 2013 döneminde gerçekleştirilen reform çalışmalarına dayalı olarak ülke performansının belirlendiğini bildiren Çağlayan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yılki sıralamada 3 basamak yükselişle 69. olduk. Bizi mutlu edecek bir sırada değiliz ama bir önceki yıla göre yukarı çıkmamız sevindirici. Türkiye elektrik temini, yatırımcının korunması ve vergi ödeme göstergelerinde ilerleme kaydetmiş durumda. Bu göstergelerdeki performansımızı daha da geliştirmemiz lazım. Daha fazla iyileştirmeye gitmemiz gereken alanlar var.

Son 10 yılda 130 milyar doları aşan doğrudan uluslararası yatırım alan bir ülkeyiz. Bu yatırım istikrara ve büyüyen ekonomiye geldi. Bundan sonra da gelmeye devam edecek. Biz gerek yerli gerek uluslararası yatırımcılar için en uygun çalışma ortamını oluşturmak üzere çalışıyoruz.

Sayın Başbakanımız da bu konuda çok titiz. Perşembe günü yapılacak olan Yatırım Danışma Konseyi toplantımıza da başkanlık edecek. Bu toplantıda ve önümüzdeki günlerdeki YOİKK çalışmalarımızda daha da iyi bir yatırım ortamı oluşturma çalışmalarımıza devam edeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)