BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye 22 AB ülkesine göre daha az borçlu----

Türkiye 22 AB ülkesine göre daha az borçlu

Türkiye 22 AB ülkesine göre daha az borçlu
10 Nisan 2015 - 06:41 www.finansgundem.com

AB Bakanı volkan Bozkır, bütçe açığı ve kamu borç yükü verilerine göre Türkiye'nin 22 AB üyesi ülkeden daha iyi durumda olduğunu söyledi

Brüksel’de düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin (KİK) 34’üncü toplantısına katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bütçe açığı ve kamu borç yükü verilerinde Türkiye’nin 22 AB üyesi ülkeden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Bozkır, AB üyesi ülkelerin gayri safi milli hasılalarına oranla kamu borç stoklarının yüzde 60’ın ve bütçe açıklarının yüzde 3’ün altında olmasını öngören Maastricht ekonomi kriterlerinde Türkiye’nin bugün birçok AB üyesinin önünde olduğunu vurguladı.

Bozkır, katılım müzakerelerinde siyasi engeller nedeniyle son 4 yılda sadece 1 fasıl açılmasına rağmen Türkiye’de reformları  kararlılıkla sürdürdüklerini anlattı.

‘Biz vize koyabiliriz’

AB’nin gerekli kriterlerin karşılanmasının ardından Türkiye’ye vize muafiyeti kararı alırken herhangi bir endişe içinde olmaması gerektiğini belirten  Bozkır, “Eğer vatandaşlarımız Avrupa’ya gelecekse turist olarak gelecektir. Vizelerin kalkmasının ardından belli bir aşamada Türkiye’ye çalışmak için gelecek Avrupalılar için bizim vize koymamızı gerektirebilecek bir noktaya gelebileceğimiz hissiyatını taşıyorum” diye konuştu.
Bozkır, kamuoyu yoklamalarına göre, Türkiye’de AB üyeliği referanduma götürülse toplumun yaklaşık yüzde 72’sinin üyeliğe “evet” diyeceğini ve bunun önemli bir destek olduğunu açıkladı.

Orantısız kısıtlamalar

AB Komisyonu Türkiye masası Başkanı Jean-Christophe Filori ise, Türkiye’nin katılım sürecine bağlılığını teyit etmesinin ve  Türkiye ve AB arasında son dönemde sıklaşan üst düzey karşılıklı ziyaretlerin olumlu  gelişmeler olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)