BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye 2018'de de Moody's takviminde yok----

Türkiye 2018'de de Moody's takviminde yok

Türkiye 2018'de de Moody's takviminde yok
21 Aralık 2017 - 09:01 www.finansgundem.com

Türkiye, Moody's takviminde geçen yıl olduğu gibi 2018'de de yer almadı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2017'de olduğu gibi 2018 yılı rapor açıklama takviminde de Türkiye'ye yer vermedi.

Moody's, Türkiye'nin, AB'nin kredi notu gözden geçirmelerine yönelik düzenlemelerine uyması gereken ülkeler listesinde yer almadığı gerekçesiyle takvimde yer almadığını açıklamıştı. Kurumun EMEA İletişim Departmanı Stratejisti Abi Jones geçen yıl yaptığı açıklamada, "Ülke kredi notları yayınlanma takvimi, Avrupa Birliği düzenlemeleri gereğince, AB merkezli önde gelen analist tarafından hazırlanan raporları kapsıyor. Ancak Türkiye, AB merkezli önde gelen analist değerlendirmeleri içinde yer almıyor. Bu nedenle takvimde değil" şeklinde konuşmuştu.

Moody's, takvimde belirtilen tarihlerde herhangi bir değerlendirme yapmayabiliyor. Kurum, en son mart ayında Türkiye'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü düşürmüştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)