BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTurkcell'den vicdansız uygulama----

Turkcell'den vicdansız uygulama

Turkcell'den vicdansız uygulama
25 Mart 2020 - 08:58 www.finansgundem.com

Korona virüs sebebiyle tüm icra ve iflas takiplerinin askıya alınmasına rağmen Turkcell'in avukatlarına 'Tahsilatlar için müşterileri aramaya devam edin' talimatı verdiği ortaya çıktı

Tüm icra ve iflas takiplerinin 30 Nisan’a kadar durdurulmasına karar verilmesine rağmen iletişim operatörü Turkcell'in hafta başında yasal takip işlemlerini yürüten tüm avukatlara, "Tahsilat için müşterileri aramaya devam edin" bilgisi verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 22 Mart Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni tip Koronavirüs salgını tedbirler kapsamında, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç, yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri 30 Nisan tarihine kadar durduruldu. Ayrıca taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine de karar verildi.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, kararın ardından 23 Mart Pazartesi sabahı iletişim operatörü Turkcell, Yasal Takip Birimi takip işlemlerini yürüten avukatlara ‘önem düzeyi yüksek' bir e-posta yolladı.

"Değerli avukatlarımız" diye başlayan mesajda bir gün önce Resmî Gazete'de yayımlanan karar gereği ‘Merkezi takip sistemi' de dahil olmak üzere 30 Nisan'a kadar tüm icra takip işlemlerinin durdurulduğu hatırlatılarak, "Bu süre zarfında tahsilat arama/ iletişim faaliyetlerine, müşteri hassasiyeti gözetilerek bir sonraki duyuruya kadar devam edebilirsiniz" bilgisi verildi.

"Müşterileri borç için arayın ama hassas davranın" mesajı yollanan avukatlara özelikle sağlık ve güvenlik kuvvetleri çalışanları ile iletişim kurulması durumunda ısrarcı olunmadan ilgili çağrının sonlandırılması gerektiği de önemle belirtildi.

E-postayı avukatlara yollayan Turkcell Yasal Takip Birimi'ni telefonla aradığımızda takipli tüm işlemlerle sadece avukatların görüştüğü bilgisi verildi.

 CHP'li Nadir Ataman’dan ‘vatandaşın yanında ol’ çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman mesajın çok sayıda avukata yollandığını belirterek firmaya ‘vatandaşın yanında olun' çağrısı yaptı. Ataman avukatlara iletilen mesaja şu sözlerle tepki gösterdi:

"Turkcell ile bağlan hayata dediler, karantina günlerinde millet can derdindeyken avukatlara icra borçlularını arayın talimatı verdiler. Kararnameye rağmen Turkcell icraya bağlanmaya devam ediyor. Avukatların ve icra işlemine maruz kalan insanların hayatını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok. Bu resmen karantina kararlarına muhalefet suçudur. Turkcell yönetimini uyarıyoruz, kimlere sponsor olduğunuzu biliyoruz bari böyle zor günlerde vatandaşın yanında olun ama reklamlarda değil gerçek hayatta…"

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arda turan29 Temmuz 2020 08:24

    ya kardeşim bırakın türkcell kazıkçı bir firma kardeşim konusmak için birde para ödemizi istiyor 20 gb internete 500 tl istiyor nekadar vicdansızlık valla artık kendi baz istasyonumuzu kurma zamanımız geldi kimlan bu btk kendini ne zannediyor cumhur başkanı felanmı insanları sömürmeye hakkınız yok hem radyosayon yayıp kanser ediyosunuz insanları hemde bir kagıt para için dört dolandırıyosunuz milleti burası türkkiye akıllı ol türksel

  • Arda03 Nisan 2020 10:46

    Ne yerlisi arkadas turkcell vb firmalarimizin cogu maalesef insanimizin milli duygularini yada zaaflarini kullanarak insanlari sömürüyor ayni ozellikte bir telefonu elin cinlisi 1000 tl ye satiyor bizim yerliler 1500 gsm sirketleri hak edisi 30 tl bile etmeyen tarifeletr 50-100 tl istiyor. Mesela 10 yildir bir gsm sirketi yada bankanin musterisisiniz adam ayni tarifeyi yada banka kartini yeni gelen müşteriye 50 ye veriyorsa 10 yillik müşteriye 100 e veriyor bunlarin ac gozlulugu yuzunden bu ulkede hicbir markaya karsi musteri sadakati oluşmuyor cogu insan her sene ya kartlarini degistiriyor ya baska gsm sirketine yoneliyor yada ithal urun aliyor. Hukumetin yerinde olsam ozellikle telefon tarifelerinde sabit fiyata gecerim musteri sadakati ne kadar artarsa o kadar fazla indirim alsin

  • Fatal01 Nisan 2020 21:59

    Turcell'kadar serefsiz bir sirket bilmiyorum , iletisimin ucretsiz olmasi gereken Cagda, hala it gibi insanlari somurmekten baska bisi dusunemeyen soysuz cetesi, beni de surekli ariyolar utanmadan ama basini vericem size.

  • ankaralı30 Mart 2020 06:20

    hepsi  aynı ...

  • zeki ural25 Mart 2020 21:24

    sizde çok safsınız ,turkcell ne zaman insaflı olduki şimdi insafsız olsun ..turkiyede turkcell kapitalizmin sac ayaklarından biridir maalesef..

  • Sivas lı 25 Mart 2020 17:31

    Yıllar oldu bu şebekeyi bırakalı tam bir yerli kazık. Uzak durmanızda fayda var

  • Metin keskin 25 Mart 2020 17:29

    Nakit kartım dan ödeme yapacaktım dort küsur lira ko.isyon istediler

  • Ayaz25 Mart 2020 16:27

    Kazıkcı turksel

  • Elestirmen25 Mart 2020 17:40

    Nakit kartından ödeme yerine hesabından direkt öde.. eleştirmek için boş boş yazıyorsun.. nakit Kart ne demek? Hesabımda para var al demek.. akıllı ol

  • AHMET YILMAZ25 Mart 2020 09:10

    Bunlar yapar adı yerli ama Millete yaptığı muamele tam bir çin eziyeti ölümcül yani. Aynısını alt bayilerine de yaptı şikayet etmediğimiz yer kalmadı ama maalesef adalet zenginlere aleyhine çalışmıyor. 6000 tl ye pos sistem sattılar yıllıkta 600 tl alıyorlardı iptal edip şimdi telefonculara kontör yüklettirmiyorlar onalrın iki yıl eşşekliğini çekip 1 tl 2 tl toplayan telefonculardan paranın hepsini nakit aldı şimdi de artık satamazsınız deyip posları kapattılar. Allahım tez zamanda bunları da batırır inşaALLAH. 

  • kcakmk T.C.25 Mart 2020 11:44

    Aminnn aminnn amin.