BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTurkcell 12.15'i bekliyor!----

Turkcell 12.15'i bekliyor!

Turkcell 12.15'i bekliyor!
29 Ocak 2013 - 12:38 www.finansgundem.com

Turkcell'in uzun süren davasında sona yaklaşıldı. Turkcell yarın ya Türk kalacak ya da yönetim kurulu değişecek

Turkcell'de tıkanıp kalan ve davalara konu olan yönetim kurulu için yeni bir formül bulunmaya çalışılıyor. Turkcell için Bankacılık Yasası'na göre bir düzenleme yapılarak genel müdür statüsü kazandırılacak ve yönetimde gerçekleşen tıkanıklık giderilecek. Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, telekominikasyon şirketleri için Bankacılık Yasası gibi bir çalışma sürdürülüyor.
MAHKEMENİN KRİTİK KARARI YARIN 12.15’TE
Turkcell’in hissedarları Çukurova Grubu ve Rus Alfa (Altimo) arasında şirketin yüzde 13.81 hissesinin sahipliğine ilişkin davada nihai kararı İngiliz tahkim mahkemesi Privy Council verecek. Mahkemenin dava konusundaki kararını yarın Türkiye saatiyle 12.15’te açıklaması bekleniyor. Privy Council’in vereceği karar temyiz edilemeyecek.
Eğer karar Çukurova aleyhine çıkarsa grup halka açık Turkcell İletişim’i yüzde 51 payla kontrol eden Turkcell Holding’de yönetimi kaybedecek. (Turkcell Holding’te yüzde 52.9’luk pay Çukurova Telecom Holding’te geri kalan hisse TeliaSonera’da. Çukurova Telecom Holding’in yüzde 51’i ise Çukurova Grubu’da kalan hisse de Rus Alfa’ya ait. Dolayısıyla davanın konu olduğu holding hisseleri halka açık şirkette de dengeleri tamamen değiştirebilir.)
DAVADA NE GÖRÜŞÜLÜYOR?
Çukurova, 2005 yılında o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3.3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13.22’lik Turkcell hissesini 1.6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13.8’lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova’ya 1.7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu.
Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1.3 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova’nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları’nda davalar açmıştı. Dava temyiz süreci sonrası, nihai kararı verecek olan Privy Council’e taşınmıştı.
MV HOLDİNG: HEMEN SATMAM
Turkcell’in % 1.8’ini cuma günü Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kayıt ettiren Murat Vargı Holding, dün yaptığı açıklamada başvurunun rutin bir işlem olduğunu ve şirketin uzun vadeli stratejik planlamaları doğrultusunda yapıldığını duyurdu.
1 MİLYAR $ TEMETTÜ ORTAKLARI BEKLİYOR
İki yıldır Genel Kurul yapılamıyor. Bu nedenle 1 milyar dolara yakın temettü ödemesi de (kâr payı) kasada yatıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)