BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkçe bilmediği için TÜİK anketine cevap vermeyen kadına ceza----

Türkçe bilmediği için TÜİK anketine cevap vermeyen kadına ceza

Türkçe bilmediği için TÜİK anketine cevap vermeyen kadına ceza
11 Temmuz 2019 - 22:57 www.finansgundem.com

Batman’da yaşayan Tenzire Çetin’e TÜİK’in anketörlerine Türkçe cevap vermediği için bin 55 liralık idari para cezası makbuzu gönderildi. Tenzire Çetin, Türkçe bilmediği için soruları yanıtlayamadığını ve bu yüzden ceza aldığını söyledi

Batman Son Söz Gazetesi’nde yer alan habere göre, anketörler aracılığı ile sahada çalışma yürüten Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü 2015 yılında Batmanlı Tenzire Çetin’e Türkçe sorular sordu. Habere göre, Türkçe bilmeyen ve okuma ve yazması olmayan Çetin, sorulara yanıt vermek istemediğini ifade etti.

Yaşanan durumun ardından geçtiğimiz hafta 6 çocuk annesi Tenzire Çetin’in evine Vergi Dairesinden ceza makbuzu geldi. Çetin, Siirt TÜİK Bölge Müdürlüğü Ekiplerince bütçe anketine katılmadığından ötürü kabahatler kanunu kapsamında bin 55 TL idari para cezasına çarptırıldığını öğrendi.

Konuya ilişkin TÜİK Siirt Bölge Müdürlü yetkilileri, “TÜİK anketörlerimiz, saha araştırmalarında evlere giderler. Ölüm, hastalık, evde olunmaması durumu hariç, ankete katılım zorunludur. Ankete katılmaması durumunda vatandaşın evine mahkemeden tebligat gider. 7 iş günü içinde o tebligata yanıt vermesi gerekiyor. Tebligata da yanıt vermemiş ise mahkemece Anket Kanunu kapsamında cezaya çarptırılır” ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)