BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkbank’ın satışında sürpriz ortak ----

Türkbank’ın satışında sürpriz ortak

Türkbank’ın satışında sürpriz ortak
27 Mart 2023 - 08:33 www.finansgundem.com

Basına kapalı yapılan ihalede değerinin çok altında satıldığı iddia edilen Türkbank’ın satışına elinde ‘altın hisse’ olduğunu söyleyen DP Genel Başkan Yardımcısı Tunay’dan itiraz geldi.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) İhracatı Geliştirme A.Ş'ye (İGE) 455 milyon TL'ye satma hazırlığı yaptığı Türk Ticaret Bankası'na (Türkbank) sürpriz ortak çıktı. Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, Türkbank'ı 1913 yılında dedesi Hacı Adem İbrahim Beyzade'nin kurduğunu, o günden bugüne Türkbank'ın ‘altın hisse' sahibi ortağı olduklarını söyledi. Türkbank'ın altın hisse sahibine sorulmadan hiç kimseye satılamayacağını ifade eden Tunay, altın hisseyle ilgili haklarını kullanmak için mahkemeye dava açacaklarını bildirdi.

"Adeta operasyon çekildi, yangından mal kaçırır gibi ihale yapıldı"

Sözcü'den Erdoğan Süzer'e konuşan Tunay, dedesi Hacı Adem İbrahim Beyzade'nin en büyük ortak ve kurucu yönetim kurulu başkanı olarak yıllarca bankayı yönettiğini belirtirken, “Bankanın ana kuruluş sözleşmesinde ortaklığımız ve altın hisse sahibi olduğumuz yazıyor. Altın hisse sahibi ortak olarak yıllarca bankayla yazışmalarımız oldu. Bir çok kararda dedemin yasal mirasçısı anneannemizden onay alındı. Ancak bu son satış bize haber dahi verilmeden yapıldı” dedi. Faik Tunay, satışla ilgili olarak fon yetkilileriyle görüşüp altın hisseyi hatırlattıklarını, ancak kendilerine ana sözleşmenin kayıp olduğu açıklamasının yapıldığını ifade etti.

Tunay, “Bankanın kuruluş ana sözleşmesinin kayıp olduğu söyleniyor. Koskoca bankanın ana sözleşmesi nasıl kaybolur? Ana sözleşmenin 3 sayfası zaten bizde var. Arşive biz girip bakalım diyoruz, bize de izin vermiyorlar. Adeta operasyon çekildi, yangından mal kaçırır gibi ihale yapıldı. Kayıtların ortaya çıkarılması için dava açacağız” dedi.

Değerinin çok altında satıldı

Faik Tunay, 110 yıllık tarihi bankanın lisans değeri ve varlıkları dikkate alındığında çok ucuz fiyata satılmak istendiğini, halka kapalı ihalede yeterli rekabet ve yarışmanın da oluşmadığını savundu. Tunay, Türkbank'ı savunma sanayine finansman desteği sağlayan bir bankaya dönüştürmek için aile olarak proje hazırladıklarını, ancak projeyi Cumhurbaşkanlığına bütün girişimlerine rağmen ulaştıramadıklarını söyledi. Bankanın ihracatı desteklemesini yanlış bulmadıklarını ifade eden Tunay, ancak satış yöntemi ve değerine itiraz ettiklerini belirtti.

ABD bankaları 1 trilyon dolar kaybetti

 

IMF'den bankacılık sektörü için 'sürekli teyakkuz' çağrısı

 

Türk Ticaret Bankası'na en yüksek teklifi İGE verdi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Travma28 Mart 2023 20:49

    Türkbank 2001 krizinde madem iflası açıklanıp kapandı. Nasıl hala varlıkları olabiliyor. O kadar çocuğun bizler de dahil hakkı yendi. Haram zıkkım olsun olacak da. Babaları bu bankada çalışıp işsiz kalan çocukların travma yaşamasına, yokluk içinde kalmalarına sebep olanlar Allah hepinizi gördü.