BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkbank seçim sonrası geri dönüyor----

Türkbank seçim sonrası geri dönüyor

Türkbank seçim sonrası geri dönüyor
12 Mart 2014 - 06:32 www.finansgundem.com

1997 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Türkbank, seçimler ertesinde çıkarılacak yasa ile bankacılık sektörüne geri dönüyor

Geçen yıla kadar tasfiye halinde bulunan bankanın borçları sıfırlanmış ve tasfiye süreci sona erdirilmişti. Torba kanuna eklenecek yasal düzenleme sonrasında bankanın BDDK’ya bankacılık lisansı için başvurması bekleniyor.

Dönüş için altyapı hazırlıkları devam ederken, Türkbank’ın katılım bankası olarak faaliyet gösterebileceği iddia ediliyor. TMSF Başkan Danışmanı Abdullah Güzeldülger, Türkbank’ı yeniden ekonomiye kazandırma noktasında bir irade ortaya çıktığını, bunun için aradaki hukuki ihtilafl arı ortadan kaldırdıklarını söyledi. Son 3 aydır ülkede siyasetin ekonominin önüne geçmiş olması sebebiyle bir takım kararlarda zamanlama noktasında sıkıntı olduğunu aktaran Güzeldülger, “Ama TMSF olarak verdiğimiz sözün arkasındayız ve Türk Ticaret Bankası’nı ekonomiye yeniden kazandırılması için yakın bir zamanda bir girişimde bulanacağız. Bu ay içinde de olabilir; ilgili kuruma bankanın faaliyeti için girişimde bulunacağız” dedi.

“Alınan önlemler fantezi”

Dünya'da yer alan habere göre, Türkbank’ın 101. yılı dolayısıyla düzenlenen sempozyumda açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren yaparken, Türkiye’nin tasarruf açığı masaya yatırıldı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, “Türkiye’de tasarruf teşhis edilemiyor. Aslında tasarruf yapılıyor ama kayıt dışında kalıyor. Tasarrufl ar, altın ve gayrimenkul olmak üzere, mümkün olduğunca kayıt dışı alanlarda tutuluyor çünkü vatandaşı teşvik edecek enstrüman yok. Bankalar pozitif faiz vermedikçe birikimler yastık altında tutulacaktır” dedi.

Problemin tasarrufta değil büyüme modelinin tüketime dayalı olmasında bulunduğunu belirten Özince, “Ben cari açığı yıllarca savundum; ‘Finanse edebiliyoruz zaten’ dedim. Ama uzayan süreçte iş o kadar kronik bir hal aldı ki yaptığıma yapacağıma pişmanım şimdi. Türkiye vasıfl ı üretim yapıp katma değer yaratarak tasarruf etmeli. Yoksa fakirin fukaranın, orta sınıfın sırtından tasarruf edeceğiz de ne olacak. Zaten netice alınmaz. Mevduatın da sermaye piyasasında tasarrufl arın da kısmı azamisi az sayıda vatandaşımıza aittir. Alınan önlemleri de fantezi buluyorum” diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)