BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkbank Hazine’ye devrediliyor----

Türkbank Hazine’ye devrediliyor

Türkbank Hazine’ye devrediliyor
02 Temmuz 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Özel sektörün kurduğu ilk banka olma özelliğini taşıyan Türk Ticaret Bankası AŞ Hazine’ye devrediliyor

26 Mayıs 1997 tarihinde, yüzde 84,52’lik hissesi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen bankayla ilgili 28 Mayıs 2013 tarihli Genel Kurul’dan ‘tasfiye sürecinin’ durdurulması kararı çıkmıştı. Sürecin nasıl devam edeceği ve bankanın akıbetinin ne olacağına dair beklentiler devam ederken bankanın Hazine’ye devredilmesi için düğmeye basıldığı ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile Hazine Müsteşarlığı arasında konuya ilişkin yazışmaların başladığı öğrenildi.

Zaman'dan Koray Tekin'in haberine göre, yıllardır tasfiye sürecinde olan Türk Ticaret Bankası’nın tekrar faaliyet hayatına başlamasıyla ilgili alınan karar sonrasında yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Bu adımlardan en önemlisi olan bankanın Hazine’ye devri için TMSF ile Hazine arasındaki yazışmalar başladı. Yasal düzenlemelerin ardından banka Hazine’ye devredilecek. Bu süreçten sonra Hazine faaliyet lisansını tekrar alarak bankayı faaliyete geçirecek. Çok yüksek ihtimalle katılım bankası olacağı öğrenilen banka, haber kaynaklarının görüşlerine göre ihaleye çıkarılıp özel bir teşebbüse dönüştürülmek yerine kamuda kalacak. Bu şekilde kamu bankalarının faizsiz bankacılık yapmasıyla ilgili tartışmalar farklı bir boyut kazanacak. Beklentilere göre Türkbank kamuya ait faizsiz katılım bankası olarak faaliyet hayatına yeniden başlamış olacak.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankacı02 Temmuz 2013 10:58

    İlk olarak Adapazarında islami bankacılık yapmak için kurulmuş. Aslına dönüyor demekki. hayırlı olsun