BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkAkım'ın işletmeci şirketin ihracat lisansı yenilendi----

TürkAkım'ın işletmeci şirketin ihracat lisansı yenilendi

TürkAkım'ın işletmeci şirketin ihracat lisansı yenilendi
20 Ekim 2022 - 04:37 www.finansgundem.com

Rus gazını Avrupa'ya ulaştıran TürkAkım boru hattının işletmeci şirketi South Stream Transport BV, Hollanda'nın yetkili makamlarından ihracat lisansını aldığını bildirdi.


Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, South Stream Transport BV Hollanda makamlarından ihracat lisansının yenilendiği konusunda pazartesi günü bilgilendirildi.

South Stream Transport BV'nin, Rus doğal gazının Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa ülkelerine ulaştırıldığı TürkAkım açık deniz doğal gaz boru hattının işletmecisi olduğu işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İhracat lisansı, (AB) 833/2014 sayılı Konsey Tüzüğü'nde yeni yaptırımlarla getirilen kısıtlamaları da içerecek şekilde yapılan revizyonun 3. maddesinin 1 ve 2. paragraflarında öngörülen yasaklardan muafiyet sağlamaktadır. Bahsi geçen paragraflarda, Rusya'nın münhasır ekonomik bölgesi ve kıta sahanlığı da dahil olacak şekilde, bilhassa teknik destek ve bakım hizmetleri olmak üzere Rusya'da kullanılacak olan mal ve hizmetlerin tedariki yasaklanmıştır.

 

TürkAkım operatörünün ihracat lisansı iptal edildi

 

Gazprom: TürkAkım'da gaz akışı duracak

 

Erdoğan'dan TürkAkım açıklaması: Bosna'ya ulaştırırız

 

TürkAkım'dan Avrupa'ya 5.8 milyar metreküp gaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)