BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkAkımı krizi patladı: Persona non grata ilan edildi----

TürkAkımı krizi patladı: Persona non grata ilan edildi

TürkAkımı krizi patladı: Persona non grata ilan edildi
05 Aralık 2019 - 13:15 www.finansgundem.com

Rusya ile Bulgaristan arasında dün başlayan TürkAkımı krizinde kritik bir gelişme yaşandı... Rus hükümeti Bulgaristan büyükelçiliğinde çalışan bir diplomatı "persona non grata" yani istenmeyen adam ilan etti.

Rusya ile Bulgaristan arasında yaşanan TürkAkımı geriliminde tansiyon tırmanıyor… Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün Bulgaristan’ı kasıtlı olarak geciktirmekle suçlamasının ardından Kremlin’den kritik bir adım geldi.

Putin’in, “İhtiyaç durumunda bu ülkeyi güzergah dışında bırakabileceğiz” demesinin ardından Rus hükümeti Bulgaristan büyükeliçiliğinde çalışan bir diplomatı “persona non grata” yani istenmeyen adam ilan etti.

Bulgaristan dün Rus diplomatı sınır dışı etmiş ve Rusya’nın göreve yeni başlayacak savunma ataşesine vize vermemişti. Rusya’nın bu hamleye karşılık olarak bu adımı attığı aktarıldı.

Bulgaristan Başbakanı Borisov'dan Putin'e Türk Akım yanıtı
 
Bulgaristan'ı Türk Akım doğalgaz boru hattı projesini sabote etmekle suçlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yanıt veren Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, sürecin AB'nin zorunlu prosedürleri nedeniyle sarktığını söyledi.
BTV'ye demeç veren Borisov, "Putin'e yanıtım şöyle: Gelebilir ve ne hızla inşa ettiğimizi görebilir. Günde ortalama beş kilometre. Geç başladık, zira birçok prosedürü tamamlamamız gerekiyordu" dedi.

Herkesin alternatif güzergah arama hakkına sahip olduğunu ve Bulgaristan'ın da bunu yaptığını anlatan Borisov, "Bulgaristan'ın AB ve NATO'nun sadık ve güçlü bir üyesi olmasından tamamen siyasi nedenlerden dolayı memnuniyetsizlik duyuyorlar" ifadesini kullandı.

Borisov, Türk Akım'ın Bulgaristan'dan geçecek kısmının inşasının tamamlanmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Vladimir Putin, Bulgaristan'ın Rusya'dan Türkiye üzerinden doğalgaz temin etmesini defalarca talep etmesine rağmen Türk Akım kapsamında topraklarında yapılan çalışmaları bilinçli olarak geciktirdiğini söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)