BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk üreticiyi Japon global firma satın alıyor----

Türk üreticiyi Japon global firma satın alıyor

Türk üreticiyi Japon global firma satın alıyor
21 Aralık 2020 - 16:40 www.finansgundem.com

Global ekipman üreticisi EBARA, Türk pompa ve pompa sistemleri üreticisi Vansan Makina Sanayi’nin yüzde 100 hissesini satın almak için anlaşma imzaladı.

EBARA, Vansan’ın hisselerini Turkven ve kurucu ortaktan satın almak üzere sözleşme imzaladığını açıkladı. 1912 yılında kurulan Japonya merkezli EBARA, endüstri ve altyapı sektörlerine yönelik olarak faaliyet gösteren global bir ekipman üreticisi konumunda. Konsolide cirosu 5.1 milyar dolar olan şirket, 17 ülkede kurulmuş olan iştiraklerinde 17 binden fazla çalışana sahip.

EBARA’nın hisseleri Tokyo Borsası’nda işlem görüyor ve bu yatırımı takiben, Vansan’ın EBARA için rekabetçi ve yüksek teknolojiye sahip bölgesel bir üretim üssü olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceği açıklandı.

Türkiye’nin önde gelen pompa sistemleri üreticilerinden biri olan ve 1964 yılında kurulan Vansan, yaklaşık 70 milyon dolar ciroya sahip. Şirketin su teknolojilerine odaklanan ürün portföyü, tarım, sulama, içme suyu ve jeotermal enerji sektörlerinde uygulamaları olan dalgıç pompa ve motorlar ile dikey türbin pompa sistemlerini kapsıyor. Şirket ayrıca ürünlerinin yaklaşık yüzde 70’ini 70’den fazla ülkeye ihraç ediyor. İzmir’de iki üretim tesisi olan firmanın yaklaşık 600 çalışanı var.

Satıcı tarafa Pragma’nın, alıcı tarafa ise Ventura Partners’ın danışmanlık verdiği işlemin Rekabet Kurumu onayını takiben 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Japon devi SBI, kripto şirketi B2C2'yi satın aldı

 

İlaç sektöründe rekor fiyata satın alma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)