BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürk turizmine görevli darbesi----

Türk turizmine görevli darbesi

Türk turizmine görevli darbesi
23 Haziran 2014 - 23:06 www.finansgundem.com

Fethiye'de Türk turizmi için utanç verici bir tahliye yaşandı. Sözleşmesi iptal olan plaja gelen görevliler turistlerin uzandığı sezlongları topladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde, sözleşmesi fesh edilen Belceyiz Halk Plajı ve Kumburnu Plajı’nı işleten şirketin tahliye işlemi sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yaklaşık 3 bin şezlong ve güneş şemsiyesi toplatılırken, turistler büyük şaşkınlık yaşadı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri bu sabah Belceyiz Halk Plajı ve Kumburnu Plajı’na gelerek, plajları işleten Muğla El Sanatları San. Tic. Ltd. Şti.’nin (MELSA) görevlilerine şezlongların ve plaj şemsiyelerinin boşaltılmasını istedi.

TURİSTLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Muğla Valiliği’nin 21 Mart’ta işletme ihalesini iptal etmesi gerekçe gösterilerek yapılan tahliye işlemi sırasında çok sayıda yerli ve yabancı turist güneşlendikleri şezlonglardan kaldırılarak şemsiyeleri toplatıldı.

JANDARMA ÖNLEM ALDI

Bu sırada plajda yaşanan gerginlikten dolayı jandarma önlem aldı. Plaj işletmesinin su ve elektriği kesilerek turistlerin plajı boşaltması için megafonla uyarılar yapıldı. Yabancı turistler ise bu duruma anlam vermekte zorlanırken, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Günde yaklaşık 7- 8 bin kişinin kullandığı plajlar, yapılan tahliye işlemi sonunda kısa sürede boşaldı. 

TAHLİYE YAZISI DÜN ULAŞTI

İşletmenin Genel Koordinatörü Muhammet Serttaş, devir yazısının ellerine dün itibariyle ulaştığını söyledi. Bunun üzerine plajlardaki şezlongları toplayıp kamyonlara yüklediklerini belirten Serttaş, "Sezonun ortasında bu uygulama bizi zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi ve şirketimizin İdare Mahkemesi’ne açtığı davalar var. Bu davalar devam ediyor. Şimdilik biz plajları İl Müdürlüğü’ne devrediyoruz" dedi. 



"BÖYLE UYGULAMA ANCAK 3. DÜNYA ÜLKELERİNDE OLUR"

Duruma tepki gösteren tatilcilerden Tuğba Kaplan ise "Eşimle birlikte İzmir’den tatile geldik. Sabah oturduğumuz şezlong görevliler tarafından açıklama yapılmadan alındı. Aynı durumu Dalyan’da da yaşamıştık. Otele gidip bir şemsiye bulduk ve tekrar geldik. Yabancı turistlere durumu anlatmakta zorlanıyoruz. Böyle bir uygulama ancak 3’üncü dünya ülkelerinde olur. Sezon ortasında devir teslim yapılması son derece yanlış" diye konuştu.

Duruma tepki gösteren tatilcilerden Fatih Doğan da bu duruma maruz kalan turistlerin bir daha asla Türkiye’ye gelmeyeceğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)