BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk turistler Roma’da kapıda kaldı----

Türk turistler Roma’da kapıda kaldı

Türk turistler Roma’da kapıda kaldı
03 Aralık 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Yaklaşık 2 yıldır devam eden korona virüs süreci herkesin hayatını etkilemeye devam ediyor. Dün İstanbul’dan İtalya’da Roma’ya giden 3 Türk vatandaşı, Roma’da kısa süreliğine gözaltına alındı ve akşam saatlerinde Türkiye’ye geri gönderildi.

Roma’da havalimanında gözaltına alınanlar arasında bulunan Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya, Hürriyet’e şunları söyledi: “3 arkadaş Roma’ya geldik. Kısa süreli gözaltına alındık, orada korona virüs nedeniyle Türkiye’den gelenleri ülkeye alamayacaklarını söylediler. Ancak bundan haberimiz yoktu. Bilet alırken de bizi uyarmadılar. Otel paralarımızı bile ödemiştik. Bir arkadaşımız aynı zamanda AB vatandaşıydı, onu da almadılar. 10 gün boyunca karantinada kalmasını ya da Türkiye’ye geri dönmesi gerektiğini söylediler. O da bizimle birlikte dönmek zorunda kaldı. Bizim dışımızda Uzakdoğulu ve Rus turistler de vardı uçakta. Rusları da ülkeye almadılar, onlar da bizle aynı uçakla geri döndü. İtalyan devleti tüm sorumlulukları üzerine aldı, uçak bileti masrafımızı da karşıladı. Eğer İtalya’da kalabilseydik, cumartesi günü Türkiye’ye geri dönecektik.”

Türk turistler Roma’da kapıda kaldı

ÜLKELER HANGİ ŞARTLARDA TURİST KABUL EDİYOR?

Yaşanan bu olayın ardından ülkelerin Türkiye’den gidenlere karşı nasıl tedbir aldıklarını araştırdık. Her ülke Seyahat edecekler için farklı taleplerde bulunuyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından 1 Aralık itibariyle oluşturulan listeye göre İtalya, Türkiye’den turistik amaçlı ülkeye seyahat edenleri kabul etmiyor. Eğer bir değişiklik olmazsa bu uygulama 15 Aralık’a kadar devam edecek. İtalya dışında Lüksemburg da ülkeye seyahate izin vermiyor. Turistik amaçlı seyahatin yapılabildiği bazı ülkeler ise şöyle: Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İrlanda, İspanya, İsveç, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malta Karadağ.

İSTENEN BELGELER

Her ne kadar turistik amaçlı seyahate izin veren ülkeler olsa da, birçok şartı yerine getirmek gerekiyor. Ülkelere göre değişmekle birlikte bazı ülkeler DSÖ’nün onayladığı tüm aşıları kabul ederken, bazıları sadece AB’nin onayladığı aşıları olanları ülkelerine kabul ediyor. Giriş esnasından bazı ülkeler aşı sertifikasının yanında PCR testi de talep edebiliyor. Bazı ülkeler aşı olmayanların da ülkelerine gelmelerine izin veriyor. Ancak burada en fazla 72 saat önce alınmış PCR test sonucu istiyor. Turizm Sektörü temsilcileri, şartların her an değişebildiğini ifade ederek, “Seyahat edecek kişiler mutlaka gidecekleri ülkelerin turist kabul edip etmediğini kontrol etsin. İstenen belgeleri eksiksiz tamamlansın. En ufak bir eksiklikte, ülkeler sınırdışı kararı verebiliyor” dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mezarci 03 Aralık 2021 12:31

    GERI ZEKALI ,aglayacagina gitmeden once gotmek istedigin yeri incele/ev odeni yap

  • ALİ KODUŞ03 Aralık 2021 11:28

    İyi olmuş daha beter olsunlar. Millet ekmek yemek için bulamazlar iken bir azınlık göbeğinin üzerinde fındık kırıyor.