BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTürk Telekom'dan 526 milyon TL kar----

Türk Telekom'dan 526 milyon TL kar

Türk Telekom'dan 526 milyon TL kar
16 Nisan 2013 - 12:12 www.finansgundem.com

Türk Telekom ilk çeyrek karını açıkladı

Türk Telekom yılın ilk çeyreğinde 526 milyon TL kar elde etti. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 772 milyon TL kar elde etmişti. Şirketten kar beklentisi ise 527.6 milyon TL idi.
Türk Telekom, 2013 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Grup gelirleri 2012 yılı aynı dönemine kıyasla %6,2 artarak 3,1 milyar TL’yi aştı. Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK1) 1,1 milyar TL yi aştı ve net dönem kârı 526 milyon TL olarak gerçekleşti.
2013 yılı 1. Çeyreği ile ilgili önemli gelişmeler
2013 yılı birinci çeyreğinde Grup gelirleri geçen yıla kıyasla %6 artarak 3,1 milyar TL’ye ulaştı.
Sabit hat gelirleri yıllık bazda %3 artarak 2,3 milyar TL oldu.
66 bin net abone ile geniş bantta abone kazanımı hızlandı ve toplam geniş bant abone sayısı 7,1 milyona ulaştı.
2013 yılı birinci çeyreğinde de güçlü büyüme performansını sürdüren Avea yıllık bazda gelirlerini %17 arttırdı ve 1. Çeyrekte 240 bin abone kazandı.
2013 yılı birinci çeyreğinde Mobil FAVÖK geçen yıla kıyasla %40 artarak 109 milyon TL’ye ulaştı, FAVÖK marjı %12 olarak gerçekleşti.
1FAVÖK, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri dışındaki bir finansal performans göstergesidir. Bu basın açıklamasında yer alan FAVÖK, satış gelirlerini, amortisman ve itfa giderleri hariç olmak üzere doğrudan satış maliyetlerini, pazarlama, satış ve dağıtım giderlerini, genel yönetim giderleri ile diğer faaliyet gelirlerini/(giderlerini) içermekte, fakat kur farkı gelirini/(giderini), finansal geliri, konsolidasyona dahil olmayan iştiraklerden kaynaklanan gelirleri, iştiraklerin satışından elde edilen kazançları ve azınlık paylarını içermemektedir.
2013 1. Çeyrek Sonuçları
Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, Türk Telekom’un 2013 Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:
Türk Telekom Grubu’nun büyüme ivmesi 2013’ün ilk çeyreğinde de devam ediyor. 2013 yılının tamamı için verdiğimiz rakamsal hedeflere paralel olarak, Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 6 artışla 3,1 milyar TL’ye yükseldi. Grup FAVÖK hem sabit hem de mobil tarafta gösterdiğimiz güçlü performansın sonucu olarak 1,1 milyar TL’yi aştı.
Büyüme stratejimiz çerçevesinde yatırımlarımız ilk çeyrekte 250 milyon TL’yi geçti. Saha dolabına kadar fiber altyapımız 4,7 milyondan fazla haneye ulaşırken eve/binaya kadar fiber altyapımızı 2,1 milyon haneye ulaştırdık.
TTNET eşsiz değerdeki katma değerli hizmetlerle desteklenen yenilikçi çoklu paketleri müşterilerine sunmaya devam etti. Satış ve pazarlama kanalı ve müşteri hizmetlerinde yapılan iyileştirmeler ile 1. Çeyrekte net 73 bin yeni müşteri kazandı. Abone artışımız hızlandı ve son dört çeyreğin en yüksek artışı ile toplamda 7,1 milyon geniş bant müşterisine ulaştık. Buna ek olarak, geniş bant gelirlerimiz hem abone sayısının hem de kullanıcı başına ortalama gelirin artışı sayesinde yıldan yıla yüzde 12 arttı.
Birinci çeyrekteki yoğun rekabete rağmen, Avea güçlü büyüme performansını sürdürdü ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla kârlılığını da arttırdı. Çeyrek bazında mobil gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 17 artarak 917 milyon TL’ye yükseldi ve mobil FAVÖK yüzde 40 artarak 109 milyon TL olarak gerçekleşti. Pazardaki en yenilikçi tarifelerimiz sayesinde Türkiye’de mobil numara taşınabilirliğinin tartışmasız lideri olduk. Abone artışını sürdürdük ve net 240 bin yeni abone ile toplam abone sayımız 13,7 milyonu aştı. Özellikle 3G şebekesine odaklanarak mobil yatırımlarımıza devam ettik.
Sabit ses müşterilerimize pazardaki en değerli sabit ses paketlerini sunmaya devam ediyoruz. Özellikle üst paketlere geçen müşterilerimize tablet kampanyaları düzenliyoruz. Dakika paketlerine sahip abonelerimizin toplam abonelerimiz içindeki oranı artmaya devam ediyor.
Hem sabit hem de mobil tarafta büyümeye odaklanmamız sayesinde pozitif sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Büyümemizi destekleyen iki ana unsur olan mobil ve geniş bandın birleşik gelir payı toplam Grup gelirlerinin yüzde 55’ine ulaştı. Ayrıca, özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerimiz ile sektördeki AR-GE çalışmalarına da öncülük ediyoruz. Türkiye telekom pazarında büyüyerek lider pozisyonumuzu sürdürebilmek için yakınsama stratejimizi uygulamaya devam edecek ve Grup sinerjilerinden en üst seviyede yararlanacağız.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)