BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk tekstili New York'ta görücüye çıktı----

Türk tekstili New York'ta görücüye çıktı

Türk tekstili New York'ta görücüye çıktı
25 Temmuz 2022 - 13:27 www.finansgundem.com

Türk tekstil fuarı I of the World’ün 3’üncüsü New York’ta düzenlendi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından InterContinental Barclay New York’ta gerçekleşen tekstil fuarında, Türkiye’nin önde gelen 33 kumaş firması, Türk tekstilinin ABD’deki pazar payını genişletmek için ürünlerini sergiledi. Türkiye’nin İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen tek sektörel ihraç ürünleri fuarı konumundaki I of the World fuarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, ABD tekstil pazarının Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “2021 yılında 850 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların en yüksek ihracat verisine ulaştık. 2021 yılı hedefimiz ise 1 milyar doların üzerine çıkmak. Bunun için gerçekleştirdiğimiz fuar büyük önem taşıyor” dedi.

Türkiye'nin ABD’nin kumaş ithalatında ilk 5’e girebilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “‘I of the world’ bizim tekstil ürünleri fuarımız ve ABD’ye özgü yaptığımız bir çalışmamızdır. ABD bizim için çok önemli bir pazar. 2021 yılında 850 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek çok güzel rakamlara ulaştık. Bu seneki hedefimiz ise 1 milyar doların üzerine çıkmak. Bizim bu potansiyelimiz var çünkü Türkiye, tekstil sektöründe dünyanın 5’inci büyük tedarikçisi.

Aynı zamanda dünya pazarlarından yüzde 3.6 pay alıyoruz. Fakat ABD’nin ithalatından aldığımız pay 2.6. Yani hala burada bir potansiyelimiz var. Kısa vadede hedefimiz payımızı yüzde 3’ün üzerine taşımak.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK TEKSTİL İHRACATÇILARI ÇOK HARİKA”

ABD’nin önde gelen markalarının üst düzey temsilcisi Jane Bong, “İTHİB tarafından fuar başladığından itibaren buraya geliyorum. Aslında Türk ihracatçılar bana etkinlikten bahsetmişti. Türk tekstil üreticileriyle çok iş yaptım. Yıllar boyunca ortaya çıkan güzel kumaşları var. Bunu çok uzun zamandır yapıyorum. Her yıl Türk ihracatçılarla görüşüyorum ve söylemeliyim ki kumaşlar gelişti. Bugün bir kez daha etkilendim, el işçilikleri çok güzel, Türk ihracatçılarla çalışmak iyi” şeklinde konuştu. Türk tekstil kalitesinin yıllar geçtikçe arttığını da vurgulayan Bong sözlerine şöyle devam etti: “Yıllar geçtikçe Türk İhracatçılar çok gelişti, benim için önemli olan kumaşların kalitesi, hizmet, özel iş yapabilme, iyi teslimat, tabii ki doğrudan fabrikalarla çalışabilmek. İhracatçılar gerçekten harika. Bu yüzden çok mutluyum.”

Tekstil sektöründen rekor ihracat

 

Tekstil ve ham maddeleri sektöründen 5 ayda rekor ihracat

 

Bakan Varank: Tekstilde geri dönüşüme daha fazla önem verilmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)