BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketlerinin ortalama ömrü 34 yıl----

Türk şirketlerinin ortalama ömrü 34 yıl

Türk şirketlerinin ortalama ömrü 34 yıl
26 Ekim 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

Türkiye’de işletmelerin yüzde 80’i 5’inci yılına, yüzde 96’sı ise 10’uncu yılına ulaşamıyor...

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, dünyadaki şirketlerin ortalama yaşam süresinin 40 yıl olmasına karşın, Türk şirketlerinde bu sürenin 34 yıla düştüğünü söyledi.
BUSİAD’ın ‘Ebeveynler ve Çocukları Toplantıları’nın 7’ncisinin düzenlediği Sheraton Hotel’de konuşan Yöney, Fortune Dergisi’nin araştırmasına değinerek, dünyadaki şirketlerin ortalama yaşam süresinin 40 yıl, Dünya Bankası verilerine göre Türk şirketlerinde ise bu sürenin 34 yıl olduğunu vurguladı.
Türkiye’de işletmelerin yüzde 80’inin 5’inci yılına, yüzde 96’sının ise 10’uncu yılına ulaşamadığını anlatan Yöney, “Türkiye ekonomisi genç oyuncuların ve KOBİ’lerin üzerinde yükseliyor. İşletmelerin yüzde 90’ına yakını aile şirketleri. Kurumsallaşma ve marka değeri oluşturma tüm ölçeklerde ortak sorun gibi görünüyor. İşletmelerde aile içi uyuşmazlıklar ve yetki karmaşası kayıplara neden oluyor. Bir de bunlara ekonomik krizler, sektörel daralmalar, artan rekabet eklenince şirketler varlığını sürdürmekte zorlanıyor. Bu nedenle kurumsallaşma üzerinde önemle duruyor ve geleceğe yatırım yapmak istiyoruz” dedi.
Toplantıya konuk olarak katılan Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ise Türkiye’de girişimcilik kavramının son 5 yıldır konuşulduğunu ifade ederek, “Girişimcilik, yurt dışında 20 yıldır konuşuluyor. Gelişmiş ülkelerde ilkokullarda dersleri veriliyor. Türkiye’de ise üniversitelerde bile bu dersler yok. Girişimciliği ikinci plana atarsak rekabetçiliği yitiririz. Kurum içinde girişimcilikten bahseder hale gelmemiz lazım” diye konuştu.
Kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman’ın ‘Her şey seninle başlar’ başlıklı bir sunum yaptığı toplantıda, BUSİAD’a iki yeni üye kabul seremonisi de gerçekleştirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)