BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk şirketleri Pentagon’un listesinde----

Türk şirketleri Pentagon’un listesinde

Türk şirketleri Pentagon’un listesinde
31 Mayıs 2015 - 08:49 www.finansgundem.com

BTSOBaşkanı Burkay: Bursalı birkaç firma, ABD’nin ‘teyakkuz durumunda ilk ele geçirilmesi veya yok edilmesi gereken firmalar’ listesinde bulunuyor.

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan iki sektörü otomotiv ve tekstil ilk kez Bursa'da inovasyon ve tasarım çatısı altında buluştu. İki sektörden önemli oyuncuların bulunduğu etkinlikte sorularımızı yanıtlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'da Boeing, NASA ve Airbus'a parça üreten şirketler olduğunu hatta bunların WikiLeaks'te geçtiğini söyledi. Bursa'nın gücünün farkında olmadığını vurgulayan Burkay, "Dünya Bursa'nın farkında. Bursalı birkaç firma Pentagon'un yani ABD'nin 'teyakkuz durumunda ilk ele geçirilmesi veya yok edilmesi gereken firmalar' listesinde bulunuyor. Bunların listede bulunma sebebi ise sahip oldukları ekipmanlar, üretim gücü. Bu firmalar, gerektiğinde tank, top, füze, uydu üretecek güçteler. Bu güçlerinin kendileri bile farkında değil ama ABD bunun farkında" dedi.
Bursalı Durmazlar, Ermaksan ve Baykal adlı firmaların, WikiLeaks belgelerine girdikten sonra Türk hükümetinin de dikkatini çektiğini ifade eden Burkay, 'milli helikopter' projesi kapsamında hükümet tarafından ihale için davet edildiğini söyledi. "Cumhurbaşkanımız 'milli uçağı yapacağız' dedi. Çünkü, artık metodu öğrendik, üretebiliriz" diyen Burkay, Savunma Bakanlığı'nın Bursa'dan projede yer alabilcek 13 firmanın ismini istediğini belirtti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bankacı31 Mayıs 2015 11:08

    Aynı ifadeyi şöyle değiştirsek de doğru çıkar: Batırılacak Muhalif Türk bankaları Birilerinin listesinde: 1)BankAsya 2)İşBank