BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketleri büyük risk altında!----

Türk şirketleri büyük risk altında!

Türk şirketleri büyük risk altında!
08 Nisan 2015 - 13:05 www.finansgundem.com

Fitch, "EMEA Bölgesi'nde kur gerilimi senaryosunda en fazla risk türk şirketlerinde" açıklamasında bulundu

Fitch, Avrupa'nın büyük bölümünde kademeli şekilde iyileşen ekonomik şartların, 2015 yılında EMEA bölgesinde ihraççı şirketlerin nakit akışlarının güçlenmesine ve kaldıraçlarını ılımlı şekilde azaltmalarına yardım edeceğini bildirdi. Ancak Fitch, makro risklerin
ciddi seviyede olmaya devam ettiğini ve ekonomik toparlanmada herhangi bir gecikmenin düşük notlu şirketlere ağır etkilerinin olabileceğini vurguladı.

2015 yılı için ana makro risklerin gelişmekte olan piyasalarda yavaş büyüme ve kurlarda oynaklığı içerdiğini belirten Fitch, bunun yanı sıra Euro Bölgesi'nde uzun süreli deflasyon potansiyelini de riskler arasında saydı.

Türk şirketlerinin bir kur stresi senaryosunda en fazla risk altında olacak şirketler olduğunu belirten Fitch, buna neden olarak Türk şirketelirin göreceli olarak yüksek döviz borçlanmalarını ve bu borçları hedge etmemelerini gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)