BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk silahlarına yoğun talep----

Türk silahlarına yoğun talep

Türk silahlarına yoğun talep
02 Kasım 2017 - 11:50 www.finansgundem.com

Türkiye'de üretilen tabanca, av tüfeği, pompalı tüfek ve otomatik tüfek gibi silahlar, Balkan ülkeleriyle ABD, Azerbaycan, Moğolistan, Rusya ve Kazakistan'dan yoğun ilgi görüyor

Türkiye'de üretilen tabanca, av tüfeği, pompalı tüfek ve otomatik tüfeklere, kaliteleri ve uygun fiyatları dolayısıyla Balkan ülkeleriyle ABD, Azerbaycan, Moğolistan, Rusya ve Kazakistan'dan yoğun talep geliyor.

Kosova'nın Prizren kentinde düzenlenen 4. Uluslararası Prizren İş Forumu'na katılan Akkurt Silah Sanayi AŞ'nin ortağı ve Trabzon Silah Sanayi AŞ'nin (TİSAŞ) Balkanlar Temsilcisi Derya Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürettikleri av tüfekleri ve pompalı tüfeklerle yakın savunma silahlarını 17 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.

En aktif oldukları bölgenin Balkanlar olduğunu ifade eden Kürkçüoğlu, "Akkurt olarak yılda 30 bin av tüfeği, pompalı tüfek ve otomatik tüfek ihraç ediyoruz. Azerbaycan, Moğolistan, Rusya, Kazakistan ve Balkan ülkelerine satış yapıyoruz." dedi.

Kürkçüoğlu, Türkiye'nin silah sanayisinde çok iyi durumda olduğunu belirterek, "Hükümetin bu konuda çok iyi proje ve yatırım destekleri var. Türkiye, silah sektöründe dünyada önemli bir konumda. Av tüfeği ve pompalı tüfek üretiminde iddialıyız. TİSAŞ da 23 ülkeye ihracat yapıyor. Azerbaycan'ın silah 'know-how'ını yaptık. Birlikte silah üretiyoruz. Kazakistan ile ilgili bir çalışma yapılıyor. TİSAŞ, ABD'ye 100 bin tabanca sattı." diye konuştu.

"Yerli silahlarımız dünyanın birçok yerinde ödüller alıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emniyet teşkilatında SIG Sauer yerine yerli silah kullanılması" yönündeki açıklamasının yerli silah üreticilerini umutlandırdığını dile getiren Kürkçüoğlu, Türk silah sanayinin çok başarılı olduğunu yineledi.

Kürkçüoğlu, şunları kaydetti:

"Almanlardan 3-4 bin dolar arasında silah almak yerine bu ürünleri yerli sanayiden 200-300 dolara temin edebiliyorsunuz. Ağır silah sanayisinde de ülkemiz çok ilerledi. Bunları pek çok ülkeye ihraç ediyoruz. Bütün ürünlerimiz uluslararası standartlarda. Kalitemiz çok iyi. Fiyatlarımız diğer ülkelere göre daha cazip olduğundan tercih ediliyoruz. Türkiye'de üretilen silahlara talep var. Yerli silahlarımız dünyanın birçok yerinde ödüller alıyor. Türk silahları dünyada ilgili görüyor. Yerli resmi, askeri taktik silahlarımız, ağır silah sanayimiz, mühimmat sanayimiz çok iyi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)