BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTürk Reasürans’ın öz kaynakları 1.6 milyar TL seviyesine ulaştı----

Türk Reasürans’ın öz kaynakları 1.6 milyar TL seviyesine ulaştı

Türk Reasürans’ın öz kaynakları 1.6 milyar TL seviyesine ulaştı
04 Nisan 2023 - 17:10 www.finansgundem.com

Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak, sektörün olgunluğuna katkı sağlayacak projeler geliştirmek ve global bir reasürans markası olmak misyonuyla kurulan Türk Reasürans’ın öz kaynakları 3 katına yaklaşarak 1,6 Milyar TL seviyesine ulaştı.

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, kuruluşlarından bugüne kadar geçen süreçteki büyüme hakkında “6 Eylül 2019 tarihinde 150 milyon TL ödenmiş sermaye ile başladığımız yolculuğumuzda, 2022 yıl sonu itibarıyla 600 milyon TL olan kuruluş sermayemizin 3 katına yaklaşarak 1,6 milyar TL seviyelerine ulaştı. Aktif büyüklüğümüzü ise bir önceki yıla göre %115 oranında artışla 4,5 milyar TL’ye çıkardık.” açıklamalarında bulundu. 

Aktif büyüme her zaman varlık dağılımı ve kalitesi ile destekleniyor

Aktif büyüklükteki bu denli büyümeyi varlık dağılımı ve kalitesiyle desteklemeyi her zaman öncelikleri arasında tuttuklarını belirten Selva Eren, “2022 yıl sonu cari oranımızı ise 3,84’e yükselttik.” dedi. 

Net dönem kârı 695 milyon TL

Türk Reasürans’ın kuruluşunda her mali yılı dönem kârı ile tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Selva Eren, 2022 yılında da elde edilen 695 milyon TL tutarındaki net dönem kârı ile bu amaca ulaştıklarını ve kâr üretme istikrarını bu yıl da koruduklarını ifade etti. Bununla birlikte, sigorta sektörünün EBITDA’sı olarak değerlendirilebilecek teknik bölüm dengelerinin 2022 yıl sonu itibarıyla 768 milyon TL olarak gerçekleştiğini dile getirdi. Selva Eren ayrıca “2022 yılında, bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında teknik bölüm dengemizi %174; net dönem kârımızı ise %219 oranında artırma başarısını gösterirken %29,4 oranında teknik karlılığın yanı sıra %43,3 oranında öz sermaye karlılığına sahip olduk.” açıklamasıyla da reasürans sektörü ortalamalarının oldukça üzerinde kârlılık rasyolarına sahip olduklarına dikkat çekti. 

Türkiye reasürans pazarında Türk Reasürans’ın payı Yüzde 49 Seviyesinde

2022 yılında Türkiye reasürans ve sigorta piyasasındaki oyuncuların yüksek hasar/prim oranına sahip olduğu ve buna bağlı olarak teknik kârlılıklarının da önemli ölçüde olumsuz etkilendiği; yatırım gelirlerinin ise bu daralmanın dönem kârlarına etkisini 2022 yılı için engelleyebildiğinin gözlemlendiğini söyleyen Eren: “Bu durum sermaye yeterliliği için de tehdit oluştururken şirketlerin mali bünyelerinin güçlendirilmesi amacıyla yeni politikalar üretmesi beklenebilir. Hayat dışı sektörde karlılığın ciddi anlamda etkilendiği 2022 yılında konsolide olarak ürettiğimiz yaklaşık 4,3 milyar TL brüt primle Türkiye reasürans pazarında payımızı %49 seviyesine taşımış olduk. 21 ülkede yerleşik 35 sigorta ve reasürans şirketine reasürans kapasitesi sunuyoruz. Beş kıtada 68 farklı ülkeye güvence ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başarılarımızın arkasında profesyonel ekiplerimiz Var

Selva Eren son olarak, “Kurulduğumuz günden bu yana tüm işlerimize deneyimlerimizi katarak, ortak aklın gücüyle büyük bir başarı hikayesi yazıyoruz. Büyümemizin ve başarılarımızın arkasında amatör ruhla profesyonelce çalışan ekibimizin emekleri ve büyük özverileri var. Attığımız güvenli ve güçlü adımlarla daha birçok başarıya doğru ilerleyeceğimize ve gurur duyacağımız işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesile ile, tüm çalışanlarımıza emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum.” diyerek başarılarının arkasındaki ekip desteğini belirtti.

Türk Reasürans, B3i'ın yeni hissedarı oldu

 

Türk Reasürans A.Ş. 1 yaşında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)