BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk profesör dünyada bir ilki gerçekleştirdi----

Türk profesör dünyada bir ilki gerçekleştirdi

Türk profesör dünyada bir ilki gerçekleştirdi
22 Ocak 2020 - 21:33 www.finansgundem.com

Uludağ Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Murat Biçer, aort damarı normale göre 5 kat daha geniş olan hastayı sağlığına kavuşturdu. Biçer, yaptığı ameliyatla tıp literatürüne girdi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir ilk gerçekleştirildi. Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Murat Biçer, aort damarı normale göre 5 kat daha geniş olan 77 yaşındaki hastayı ameliyat etti.

Biçer, "Normalde bu çıkan damarımız kadın erkek olsa da 3 santim civarında. Fakat hastamızda tomografiyle ölçtüğümüzde bu değer 14 santimin üzerindeydi. Damarın her an yırtılma riski var ve yırtıldığı zaman da çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor" dedi.

En geniş aort damarına yapılmış ilk ameliyat

Damar ameliyatla çıkarılarak yerine sentetik bir damar yerleştirildi. Solunum sıkıntısı ve yüzünde şişlik bulunan hasta sağlığına kavuştu.

Murat Biçer'in, doktor Ahmet Yüksel ve İrem İris Kan'la vakaya ilişkin hazırladığı makale, uluslararası kardiyovasküler dergisinde yayımlandı.

Operasyon, bugüne kadar en geniş aort damarına yapılmış ilk ameliyat olarak tıp literatürüne girdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)