BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk perakendeciye Çin’den davet var----

Türk perakendeciye Çin’den davet var

Türk perakendeciye Çin’den davet var
02 Haziran 2017 - 13:27 www.finansgundem.com

Avi Alkaş, “Dünyada Türk perakendecisine talep artıyor” diyor. Vahap Munyar Hürriyet’teki köşesinde ‘olumlu işaretleri’ yazıyor…

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, biri referandumdan 2 gün önce olmak üzere hizmet verdiği 3 alışveriş merkezinin (AVM) açılışı 15 gün içinde gerçekleşince heyecanlandı:

- Referandumdan 2 gün önce Edirne’de Erasta’yı açtık. Bulgaristan ve Yunanistan’dan alışverişe geliş trafiği canlandı. Ardından İstanbul’da Emaar Square Mall’u açıp, aynı gün Antalya’ya gittim. Torunlar’ın Mall of Antalya’sının açılışını yaptık.

Bu durumu işlerin hareketlendiğine yordu:

- Referandumdan sonra 4 yeni proje bağladık. Yanısıra Erbil ve Süleymaniye’de (Kuzey Irak), Bişkek’ten (Kırgızistan) iş aldık.

Ardından Boyner Grubu sayesinde tanıştığı Çinli grup Alkaş’la bağlantı kurdu:

- Guangzhou’ya Türk perakendecisi getirin.

Derken Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan iki proje için arandı, bu gelişmeleri şöyle yorumladı:

- Dünyada Türk perakendecisine talep artıyor. Bu, perakende sektörü ve AVM yönetim modelimizin ulaştığı noktayı gösteriyor. JLL Türkiye, artık bölgeye de hizmet veriyor.

Türk perakende sektörünün dışa açılmasının markalı ihracatı, kilo başı değeri artırdığını düşündü. Aklına LC Waikiki örneği geldi:

- LC Waikiki, cirosunun yüzde 50’sini yurtdışı mağazalardan sağlamayı öngörüyor. Türk perakendecisinin çıkış yolu bu olacak.

Emaar Square Mall’un açılışının Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilere olumlu katkı sağladığı kanısına vardı:

- Türk gastronomi sektörü yakında Dubai’ye çıkarma yapacak. Örneğin Cihan Kamer, Huqqa’yı Dubai Mall’a götürmeye hazırlanıyor.

İstinye Park ve Zorlu Center örneklerinden hareketle AVM’lerin yeni restoran markaları yaratmaya kapı açtığını düşündü:

- Borsa Lokantası’nın patronu (şimdi Doğuş Grubu ile ortak) Rasim Özkanca’nın oğlu Umut Özkanca’ya İstinye Park’ta Masa, Zorlu’da Parle markasını yarattık. Onlar da şimdi Doğuş’a bağlı D-ream’in çatısı altında. D-ream, dünyanın 3’üncü büyük yeme-içme grubu düzeyine yükseldi.

Bu olumlu hava içinde Urban Land Institute’un (ULE) Aralık 2016’da yayınladığı raporu anımsadı:

- ULI’nin 2012 raporunda İstanbul, Avrupa’da gayrimenkul yatırımı yapılabilecek kentler arasında ilk sıradaydı. Bugün 27’nci sıraya gerilemiş bulunuyor. İlk 5’te 4 Alman kenti ve Dublin var. Londra da 28’inci sırada. İstanbul markasını parlatmamız lazım.

Bu durumun AVM yatırımlarına yansımasına dikkat etti:

- Artık AVM yatırımlarının yavaşlayacağı bir dönemi göreceğiz. Yatırım için çok daha ince elemek gerekecek. Mal sahibi kiracı ilişkilerinin çok daha iyi kurgulanması söz konusu olacak.Fiba Grubu’nun AVM’si, TAB Gıda’nın Burger King’i atağa geçirmesi, Kiğılı’nın açtığı mağaza gibi örnekler Türk perakende sektörü için Çin’e dönük olumlu işaretler veriyor...

Alkaş’a gelen teklifler de bunu gösteriyor...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)