BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürk müteahhitlere büyük fırsat doğdu----

Türk müteahhitlere büyük fırsat doğdu

Türk müteahhitlere büyük fırsat doğdu
13 Mart 2014 - 15:43 www.finansgundem.com

Türk müteahhitler geçen 20 yıl içerisinde Rusya’da 40 milyar doları bulan önemli projeleri hayata geçirdi, Dünya Kupası ise inşaatçıları cezbediyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Rusya’nın Türk müteahhitler için çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, “Türk müteahhitler geçen 20 yıl içerisinde Rusya’da 40 milyar doları bulan önemli projeleri hayata geçirmişler, 2018’de Rusya da gerçekleştirilecek dünya futbol şampiyonası için yapılacak projelerde de görev almak istemektedirler. Rusya Federasyonu, Türk müteahhitlik sektörü için cazibe merkezi olmaya devam edecektir” dedi. 

TUSKON, Türk şirketlerinin yurtdışına açılımını sağlamaya yönelik faaliyetleri kapsamında Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergei Katyrin başkanlığında Moskova, Samara, Rostov, Tataristan, Vologda, Lipetsk Sanayi ve Ticaret odası başkanlarının da katıldığı Rusya’daki ticaret ve yatırım imkânları konulu forum düzenledi. TUSKON'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye-Rusya Federasyonu Ticaret ve Yatırım Forumu’nun açılışında konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, kuruluşundan bu yana, Türk müteşebbislerinin ticaret, yatırım ve ortaklıklar yoluyla yurt dışına açılmaları için projeler üreten ve kısa zamanda yurt içinde ve yurt dışında çok geniş bir ilişki ağına ulaşan TUSKON'un 150 milyon nüfusu, 1.9 trilyon dolarlık gayri safi milli hasılası, 844 milyar dolarlık dış ticareti, 208 milyar dolar dış ticaret fazlası olan, çok zengin doğal kaynaklarıyla dünyanın en önemli ve en büyük ülkelerinden biri olan ve Türkiye’nin en önemli stratejik ortağı olan Rusya Federasyonu’nu çok önemsediğini vurguladı. 

"RUSYA'DAKİ TÜRK YATIRIMLARI 12 MİLYAR DOLARI AŞTI"

Rusya’daki toplam Türk Yatırımlarının 12 milyar doları aştığına dikkat çeken Meral şunları kaydetti: 
“Türk müteahhitler geçen 20 yıl içerisinde Rusya’da 40 milyar doları bulan önemli projeleri hayata geçirmiştir. Rus şirketlerin Türkiye’deki toplam yatırımları 9 milyar doların üzerindedir. Ülkelerimiz arasındaki karşılıklı yatırımların geldiği seviye birbirimize olan güven ve stratejik iş birliğinin en önemli göstergesi olduğunu düşünüyorum. 2013 İhracatımız 7 milyar 256 milyon dolar, ithalatımız ise 25.5 milyar dolar toplamda 32 milyar 756 milyon dolar olmuştur. Biz Türkiye olarak zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahip ağır sanayide tecrübesi olan, 150 milyon nüfusuyla güçlü ve zengin Rusya gibi bir komşumuz olduğu için kendimizi şanslı görüyoruz.” 

"RUSYA'DA DÜZENLENECEK DÜNYA KUPASI TÜRK MÜTEAHHİTLER İÇİN FIRSAT"

Rusya’nın, Türk müteahhitler için çok önemli bir pazar olduğunu ifade eden TUSKON Başkanı Meral, “Türk müteahhitler geçen 20 yıl içerisinde Rusya’da 40 milyar doları bulan önemli projeleri hayata geçirmişler, 2018’de Rusya da gerçekleştirilecek dünya futbol şampiyonası için yapılacak projelerde de görev almak istemektedirler. Rusya Federasyonu, Türk müteahhitlik sektörü için cazibe merkezi olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 

“TUSKON BİZİM İÇİN GÜVENİLİR VE KADİM BİR ORTAK” 

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergei Katyrin ise, TUSKON’un kendileri için kadim ve güvenilir bir dost olduğunu belirtti. Türkiye ile sadece ekonomik alanda değil, siyasi anlamda da yüksek ilişkilere sahip olduklarını vurgulayan Katyrin, şöyle devam etti: 
"Rusya’dan Türkiye’ye her yıl 4 milyon turist geliyor. Rusya’da yurtdışına çıkmış biri mutlaka Türkiye’yi görmüştür. Türk müteahhitler, Soçi’deki olimpiyat tesislerindeki işlerini yüksek kaliteyle zamanından önce teslim ettiler. Rusya’nın tüm bölgelerinde Türk mütehahhitler iş yapıyorlar. Rus firmaları, Türkiye’ye 2013’te 843 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu süreç bizi memnun ediyor. TUSKON’a ise burada teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizim için çok önemli, kadim ve güvenilir bir ortak." 

“RUS İŞADAMLARI DA GÜMRÜKLERDEN ŞİKAYETÇİ”

Rusya’da gümrüklerde yaşanan sıkıntılara da değinen Katyrin, “Sadece Rusya’ya ihracat yapan işadamları değil, Rus işadamlarımız da gümrüğümüzden şikayetçi. Bu sorunların bilincinde olan yönetim konuyla ilgili önlemler almak için gayret ediyor. 1 yıl önce hızlı geçişler için önlemler alındı. Aslında iyileşme var, kısa süre içinde çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Teknik altyapıyı da geliştirmemiz gerekiyor” dedi. 
Türkiye-Rusya Federasyonu Ticaret ve Yatırım Forumu, heyetler arasında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin ardından son buldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)