BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk Lirası’nda değer kaybı hızlandı----

Türk Lirası’nda değer kaybı hızlandı

Türk Lirası’nda değer kaybı hızlandı
08 Mart 2021 - 20:36 www.finansgundem.com

ABD'de 10 yıllık hazine tahvil faizlerinin yüzde 1,5'in üzerinde değer kazanmasıyla hareketlenen dolar, 2021 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. Türk Lirası’nın dolar karşısında günlük değer kaybı yüzde 3’ü aştı.

ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin yeniden yüzde 1.6 seviyesine yaklaşmasıyla birlikte dolar/TL baskı altında kalarak 7,78'e kadar yükseldi.

TL'NİN DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAYBI YÜZDE 3'Ü AŞTI

Kur geçen hafta 25 Aralık’tan bu yana en yüksek seviye olan 7.59’a yükseldikten sonra cuma günü 7.50’nin altına inse de bu sabah güne 7.50’nin üzerinde başladı. 12.30 sıralarında dolar/TL kuru 7,68’i gördü. Akşam saatlerinde ise bankalar arası piyasalarda 7,78’e kadar çıktı. Böylece, Türk Lirası’nın dolar karşısında günlük değer kaybı yüzde 3’ü aştı.

ABD tahvil faizlerinin enflasyon endişeleriyle yüzde 1,6 seviyelerini aşması, kur artışında etkili oldu. Dolar/TL’de 7,60 seviyeleri en son 2020 yılı Aralık ayında görülmüştü.

Brent tipi ham petrol 8 Ocak 2020’den beri ilk kez 70 doları aşarak enerji ihtiyacını ithalat ile karşılayan Türkiye ekonomisi üzerinde enflasyon ve cari açık kanalından daha fazla baskı oluşturabilecek seviyelere yükseldi.

  • GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE PARA BİRİMLERİ BASKI ALTINDA KALDI

    Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen haftaki konuşmasında tahvil faizlerindeki yükselişe müdahale edeceğine dair bir sinyal vermemesi ile birlikte aralarında Türkiye’nin de yer aldığı gelişmekte olan ülke para birimleri baskı altında kaldı.

    POWELL, ABD'DE GEVŞEK PARA POLİTİKASININ DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip ışık08 Mart 2021 22:30

    Yalan.Yalan.Yalan. Sonunda haklı olarak vatandaşın kurumlara GÜVEN ve SAYGISI kalmadı. REFORM dediler, gönüllerinin istediği Anayasa taslağı gibi bir şeyi ortaya attılar. Ülkede Hiç kimsede bu yönetimin REFORM yapacağına inanmıyor. % 17 faiz, Enflasyon sebebiyle yetersiz kaldı. Şimdi artış bekleniyor. TCMB'nin eli mahkum piyasayı dinleyecek, dinlemek zorunda.