BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk Lirası “sert rüzgarlara” karşı durdu----

Türk Lirası “sert rüzgarlara” karşı durdu

Türk Lirası “sert rüzgarlara” karşı durdu
25 Ekim 2019 - 11:37 www.finansgundem.com

MB Başkanı'nın görevden alınması ve Suriye operasyonuyla birlikte ABD yaptırımlarını provoke etme riskini atlatan TL, buna karşın yılın ikinci yarısında diğer EM paralarına benzer performans gösterdi

Haziran sonundan beri üç büyük faiz indirimi atlatan Türk Lirası, TCMB Başkanı'nın görevden alınması ve Suriye'nin kuzeyindeki askeri operasyonların ABD yaptırımlarını provoke etmesi riskine de göğüs gerdi.

Merkez Bankası'nın Perşembe günkü faiz indirimini neredeyse “yara almadan” atlatan lira, yılın ikinci yarısında -diğer gelişen piyasa paralarına benzer şekilde- yaklaşık yüzde 0.3 yükseldi. TCMB'nin 250 baz puanlık Faiz indirimine gitmesiyle fonlama maliyeti toplam 10 puan düşmüş oldu.

TL, Haziran sonundan beri yüzde 0.3 değer kazanarak Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa arasında en iyi performansı gösteren beşinci para oldu. 6 EM parası dolar karşısında yükselirken 18'i düştü.

Merkez Bankası'ndan bu noktadan sonra gelecek adımlar önemli olacak. Perşembe günkü indirim enflasyona göre düzeltilmiş faizi yüzde 4.7'ye çekse de diğer gelişen piyasalara göre hala yüksek. Ancak, faiz indirimleri ya da enflasyonun yükselmesinden dolayı çok daha fazla düşmesi durumunda TL, istikrar kaybetmeye başlayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)