BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk kızından 230 milyonluk vurgun!----

Türk kızından 230 milyonluk vurgun!

Türk kızından 230 milyonluk vurgun!
15 Eylül 2023 - 16:36 www.finansgundem.com

Almanya'nın Bremen kentinde yaşanan büyük bir vurgun olayı Türk kızı Yasemin Gündoğan'ın adıyla gündeme geldi. İşte büyük vurgunun detayları...


Bremen'de dünyaya gelen ve lisede aşçılık, dondurmacılık eğitimi alan Türk kızı Yasemin Gündoğan bir süre kafelerde dondurmacı olarak çalıştı.

2019 yılında para taşıma şirketi olan Loomis Deutschland'da işe başladı. Merkez Bankası'ndan transfer edilen paraları bankalar için paketlemek ve ATM için para kasetlerini doldurmakla görevliydi.

2 yılın ardından çalışma sistemini tamamen çözen Gündoğan, aynı vardiyada görev yapan güvenlik personeli Henning B. ile yakınlaştı.

21 Mayıs 2021'de milyonluk vurgun için düğmeye bastı. Vurgunun kamera görüntülerine Sabah ulaştı.

İşte saat saat vurgunun detayları:

Gündoğan, Saat 14.00 sıralarında mesaiye başladı. Önce birim şefinden o günkü çalışma süreciyle ilgili bilgi aldı. 15.48 sıralarında para aktarım masasına geçen Gündoğan, diğer günlerden farklı yanına iki konteyner aldı.

ATM kasetlerini dolduran, bankalara aktarılacak para torbalarını paketleyen Gündoğan, 20 milyonluk aktarımı gerçekleştirirken bir taraftan da düzenli olarak diğer konteynere para atmaya başladı.

Bu durum, kendisine duygusal yakınlık besleyen güvenlik personeli Henning B. tarafından fark edilmedi. Gündoğan 15:48'de başladığı işi 20:40'da sonlandırdı.


20:47'de 2 konteyneri garajdaki para transfer ünitesine taşıdı. Saat 21:00'da Gündoğan, garaja girip, flört ettiği Behrens'e çöpleri atmak için garaj kapısını ve para transfer ünitesinin kapısını açtırdı.

21:15 sıralarında plakası bilinmeyen bir araç şubenin avlusuna girdi. 21:21 sıralarında konteyneri zorla sürükleyerek araca binip kayıplara karıştı.

Yapılan incelemede 8 milyon 196 bin 925 euronun çalındığı tespit edildi.

Yasemin Gündoğan'ın paraları Türkiye'ye kaçırdığı, arkadaşı 24 yaşındaki Büşra S. ve onun erkek arkadaşı Yiğit T.'nin de kendisine yardımcı olduğu belirlendi.

Olay sonrası Türkiye'ye kaçan Yasemin'in Çeşme'de lüks bir villada Büşra S. İle tatil yaptığı fotoğrafa da ulaşıldı. Almanya'ya geri dönen Büşra S. tutuklandı. Yasemin ve Yiğit T. aranıyor.

Almanya'dan 8 milyon euro kaçırdı: Interpol'un aradığı Yasemin Türkiye'de mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)